Achtervolging eindigt in het water

Scooter-Freek-Engelpad-Zaandijk-27-02-2024-1

Dinsdag 27 februari was er een achtervolging. De politie ging achter een scooter aan. Vlakbij het politiebureau in Zaandijk reed een aantal scooters. Dat was rond 20.00 uur. Eén scooter reed zonder licht. Dat mag niet. De agenten zagen deze scooter. De agenten wilden de scooter aanhouden. Maar de bestuurder van de scooter had andere plannen. Hij of zij ging er vandoor.

Het bureau staat aan het Guishof in Zaandijk. Dat is vlak bij het Freek Engelpad. Daar gingen de scooters in. De politie ging achter de scooters aan. De bestuurder van de scooter wilde via het gras vluchten. Maar verloor hierbij waarschijnlijk de macht over het stuur.

Foto’s: Michel Schermer

Bestuurder en scooter kwamen in de sloot terecht. De bestuurder zwom naar de overzijde. En kon via het Guisveld vluchten.

De politie startte een zoekactie. De politiehelikopter hielp mee. De brandweer hielp ook mee. De agenten werden naar de overkant gebracht. Met de brandweerboot.

Met een speurhond werd gezocht naar spullen van de bestuurder. Maar er werd niets gevonden.

Even later kwam de bestuurder toch zelf met nat pak teruggelopen. Hij had het koud gekregen. De bestuurder en zijn scooter gingen mee naar het politiebureau.