Maandagavond 4 maart is er van alles gebeurd. Ook de nacht van maandag op dinsdag was onrustig. In Koog aan de Zaan sloeg een auto over de kop. In Zaandam raakte een bestuurster van een scooter gewond. Dat gebeurde bij een aanrijding met een auto. In Koog aan de Zaan was er een beroving. En in Zaandam gingen auto’s in de brand.

De bestuurster van een scooter raakte zwaargewond. Dat gebeurde bij een aanrijding met een auto. De aanrijding was op de Albert Heijnweg in Zaandam. Het ongeluk gebeurde rond 23.45 uur.

Foto: Michel Schermer

De scooter en de auto kwamen vanaf de Hoofdtocht. Allebei sloegen linksaf naar de Albert Heijnweg. De scooter reed op de linkerbaan. Ze wilde waarschijnlijk naar de rechterbaan gaan. Toen is zij tegen de zijkant van de auto aangereden. Ze kwam hard ten val.

Er kwamen 2 ambulances. En een traumateam. Ze gaven eerste hulp aan het slachtoffer. Zij is met spoed naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Over de kop

Maandag 4 maart is een auto over de kop geslagen. Dat gebeurde rond 19.00 uur op de Provincialeweg in Zaandam. Een Peugeot 108 raakte van de weg. Daarna ging de auto over de kop geslagen.

De Peugeot reed in de richting van Wormerveer. Vlak voor Koog aan de Zaan ging het mis. Door onbekende oorzaak raakte de auto van de weg. Daarna ging de auto dwars door de heg. En daarna ging de auto over de kop. De auto kwam op 4 wielen tot stilstand. De bestuurder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Michel Schermer

De auto raakte zwaar beschadigd. Onderdelen van de auto lagen op de Parallelweg. Ook delen van de heg lagen op de Parallelweg. Buurtbewoners hebben de straat schoongeveegd. Een bergingsbedrijf haalde de auto op.

Beroving

Maandagavond was er op de Locomotief in Koog aan de Zaan een beroving. Een jongen werd beroofd van zijn fatbike. De jongen werd bedreigd met een wapen. Hij moest zijn fiets afstaan. Hij raakte gelukkig niet gewond.

Foto: Michel Schermer

De politie startte meteen een zoektocht. Ze zochten naar de verdachten. Zij werden geholpen. De politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee.

Na enige tijd konden de agenten een persoon aanhouden. Hij werd naar het politiebureau gebracht. Ook het wapen werd gevonden.

Auto’s in brand

In de nacht van maandag op dinsdag zijn 3 auto’s uitgebrand. De auto’s stonden geparkeerd aan de Kweekerstraat in Zaandam.

Buurtbewoners werden wakker door luid getoeter in de straat. In eerste instantie zagen buurtbewoners alleen rook. Maar even later ook vlammen. Toen de brandweer aankwam was de brand in de Ford Focus al overgeslagen. Naar de ernaast geparkeerde Range Rover.

De Ford brandde totaal uit. De Range Rover liep flinke schade op. Aan de andere kant stond een Volkswagen Polo geparkeerd. Deze auto liep ook schade op. De politie heeft de auto’s afgezet met lint. Er wordt onderzoek gedaan.

Foto bovenaan: In de Kweekerstraat in Zaandam stond auto’s in de brand. (Foto: De Orkaan)