Gedwongen behandeling voor dader steekpartij in Hema Wormer

Steekpartij-Wormer-03-08-2023-10

Dinsdag 2 april is de dader van een steekpartij veroordeeld. De steekpartij was 3 augustus vorig jaar. De steekpartij was in het winkelcentrum in Wormer. Een medewerkster van de Hema werd neergestoken. Het slachtoffer was een 23-jarige vrouw. Zij raakte ernstig gewond.

De rechtbank Noord-Holland vond de 21-jarige verdachte schuldig. De dader heeft ernstige psychische problemen. Daarom is TBS met dwangverpleging opgelegd. Dwangverpleging houdt in dat de dader de behandeling moet volgen.

De jonge vrouw nam contact op GGZ. Dat deed ze meerdere malen met haar ouders. Dat gebeurde voor het incident. Volgens de GGZ waren de klachten niet erg genoeg. Voor de rechtszaak is de vrouw onderzocht. Dat onderzoek was door een psycholoog en psychiater. Beiden vonden dat de jonge vrouw ernstige psychische problemen heeft. De psycholoog en psychiater vonden daarom TBS met dwangverpleging het beste.

De rechtbank nam dit advies over. Verder moet zij een schadevergoeding betalen. Ruim €67.000,- aan het slachtoffer. En ruim €1.500,- aan de Hema.

Foto bovenaan: de steekpartij was vorig jaar in Wormer. (Foto archief De Orkaan)