Man gewond bij ongeluk met waterscooter in Krommenie

Waterongeval-Zuidervaartdijk-Krommenie-12-05-2024

Zondag 12 mei gebeurde er een ongeluk in Krommenie. Het ongeluk gebeurde rond 22.15 uur op de Nauernasche Vaart. Het ging mis bij een brug. Een man raakte gewond. Hij moest naar het ziekenhuis.

Het ongeluk was met een waterscooter. Een waterscooter is een scooter voor op het water. Op de waterscooter zaten 2 mannen. Ze kwamen uit Zaandam. Ze gingen naar Westknollendam. Eén van de mannen bestuurde de waterscooter. De ander man zat achterop.

Het ging mis nadat de mannen 2 bruggen voorbij waren. Na 2 bruggen ging de man achterop staan. Maar er kwam nog een brug. De staande man raakte de brug. Met zijn hoofd! Daarna kwam de man op zijn buik in het water. De bestuurder van de waterscooter haalde hem meteen uit het water. Hij trok de gewonde man op de waterscooter. Daarna voer hij naar de kant.

Foto’s: Michel Schermer

Bewoners in de buurt hielpen de 2 mannen. Ook werd de politie en ambulance gebeld. De gewonde man ging mee met de ambulance. De ambulance ging met spoed naar het AMC in Amsterdam.

De politie liet de bestuurder een blaastest doen. Met een blaastest kan je zien of iemand alcohol gedronken heeft. Dan heb je een positieve blaastest. De bestuurder had een positieve blaastest. Hij moest mee naar het politiebureau. De politie doet nog verder onderzoek.

Foto bovenaan: Zondag was er een ongeluk op de Nauernasche Vaart in Krommenie. Het ging mis bij een brug.