Vrijdag 5 juli is er geld gestolen. Het geld is uit een huis gestolen. Uit een huis in Krommenie. Het geld is gestolen door nep-loodgieters. Nep-loodgieters zijn geen echte loodgieters. Twee mannen deden net alsof ze loodgieters zijn.

De 2 mannen waren actief bij de Grote Beer in Krommenie. Met een list hebben de mannen geld gepikt. Ze namen geld uit een woning mee.

De mannen belden rond 15.00 uur aan bij een huis. Ze vertelden dat ze een kraan moesten maken. De vrouw wist van niets. Toch wist 1 van de mannen naar binnen te komen. Hij had een slim praatje. Dat heet ook wel een babbeltruc.

 De politie is een onderzoek in de wijk gestart. Ze weten ook ongeveer hoe 1 van de mannen eruit ziet. De man heeft een getinte huidskleur. Hij is tussen de 40 en 50 jaar oud. Zijn haar is donker. Hij droeg een witte helm. De man sprak Nederlands.

Getuigen gezocht

De politie zoekt getuigen. Heb je vrijdagmiddag iets gezien. Bij de Grote Beer in Krommenie? Geef dat door aan de politie. Bel telefoonnummer 0900 – 8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Je kunt het via de website doorgeven. Zaaknummer 2024145905.

Foto bovenaan: de omgeving bij de Grote Beer in Krommenie. (Foto: Google Streetview)