Nieuwe bus Mennistenerf gaat ook in vlammen op

Autobrand-Mennistenerf-Zaandam-24-04-2024-3

Woensdag 24 april was er een autobrand bij het Mennistenerf. Dat was rond 03.15 uur aan de Prinsenstraat in Zaandam. Er zijn 2 auto’s helemaal uitgebrand. Eén van de auto’s was van het Mennistenerf. Het Mennistenerf is een zorgcentrum voor ouderen.

De brandweer kwam naar de parkeerplaats aan de Prinsenstraat. Het busje stond al in de brand. Ook Volkswagen naast het busje ging in brand. Het busje en de auto zijn elektrisch. Hierdoor duurde het langer om het vuur te blussen. Klik hier voor het filmpje op het YouTube-kanaal van De Orkaan.

In februari was er ook een busje van het zorgcentrum helemaal verwoest. Ook door brand. Met dit busje worden maaltijden naar ouderen gebracht. En worden ouderen van huis gehaald voor de dagopvang. En aan het einde van de dag weer thuis gebracht. De bus die nu is uitgebrand was nog maar net in gebruik. Om de bus te kunnen kopen was er geld ingezameld. De ouderen worden opnieuw heel erg hard getroffen.

De bus en auto zijn in speciale bakken gezet. Omdat de bus en auto elektrisch zijn. De accu blijft mogelijk brandgevaarlijk.

De trieste aftocht van het nieuwe busje. (Foto’s: Michel Schermer)

De politie gaat door met het onderzoek in de wijk. De politie zoekt getuigen van de ‘vernieling Prinsenstraat te Zaandam’. Heb je iets van gezien? Heb je camerabeelden? Bijvoorbeeld van afgelopen nacht tussen 02.30 en 03.30 uur. Dan kan je bellen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Het is de 36e autobrand in Zaandam-Oost. Sinds juli 2022.