Twee botsingen kort na elkaar in Zaandam

Ongelukken-Koningin-Julianaplein-Zaandam-13-02-2024-

Dinsdag 13 februari zijn er 2 botsingen geweest. De botsingen waren in Zaandam. Eerst botsten 2 auto’s op elkaar op de Koningin Julianaweg. Daarna ontstond er chaos op de weg. Even later was er een 2e botsing. In de buurt van de 1e botsing. Nu was de botsing op het Koningin Julianaplein.

De 1e botsing was op de kruising. Daar botsten 2 auto’s in botsing met elkaar. Beide auto’s raakten flink beschadigd. Gelukkig raakten beide bestuurders niet gewond. De auto’s zijn opgehaald.

Bij de 1e botsing raakten de auto’s raakten flink beschadigd. (Foto’: Michel Schermer)

Beide bestuurders vertelden door groen te zijn gereden. De politie gaat de botsing onderzoeken.

Tweede botsing

Nadat de 1e botsing ontstond er chaos op de weg. Andere automobilisten wilde doorrijden. Langs de beschadigde auto’s. Daarvoor deden ze van alles. Daarom ging de politie het verkeer regelen. Helaas ging het toch mis op het Koningin Julianaplein.

Een bus wilde afslaan naar de Koningin Julianaweg. De bus moest de bocht ruim nemen. Om de beschadigde auto’s te ontwijken. Op dat moment wilde een auto langs de bus rijden. Dat ging mis. De auto ramde de achterdeur van de bus.

De passagiers moesten uit de bus gaan. Ook nu waren de bus en de auto zwaar beschadigd. De auto kon uiteindelijk verder rijden. De bus werd ook nagekeken. Alle rommel werd opgeruimd. Daarna kon de bus retour naar de busremise.

Rond 21.00 uur was de weg weer vrij. Toen kon het verkeer weer doorrijden.