Vier gewonden bij botsing

Frontale-aanrijding-Cornelis-Bruijnzeelweg-Zaandam-06-12-2023-4

Woensdagavond 6 december botste een auto en een vrachtwagen op elkaar. Het gebeurde rond 21.00 uur op de Cornelis Bruijnzeelweg. Dat is een straat in Zaandam.

De brandweer en politie kwamen snel naar het ongeluk. Een ambulance en een traumahelikopter kwamen ook. De puinhoop was groot. Hulpverleners waren druk bezig met het verlenen van hulp. Aan de inzittenden van de auto. Alle gewonden zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

In de Volvo zat ook een klein hondje. Die rende weg na het ongeval. Voorbijgangers zagen het hondje lopen. Ze konden het beestje pakken. Daarna gaven ze het hondje aan de politie. Het hondje was niet gewond.

Ook de chauffeur van de vrachtwagen was niet gewond. Maar was erg geschrokken door wat er gebeurd was. Volgens getuigen ging de Volvo plotseling naar links. Enkele meters voor de vrachtwagen. Daarbij ramde de Volvo frontaal de vrachtwagen. Daarna ging de Volvo in de rondte. En tot slot tegen de vangrail gestopt.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Misschien heeft de bestuurder van de Volvo onwel geworden. Het onderzoek is nog bezig. De auto’s zijn opgeruimd.

De Cornelis Bruijnzeelweg was in beide richtingen afgesloten. Tijdens de afhandeling van het ongeval. En toen de auto’s werden opgeruimd.

Foto’s zijn van Michel Schermer.