Het is maandag 29 juli. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Voetbalclub AZ heeft een nieuw uitshirt (foto bovenaan). Dat shirt draagt AZ als ze uit spelen. Maar er was meer. Hier een klein overzicht.

Zaans shirt voor voetbalclub AZ

Voetbalclub AZ heeft een nieuw uitshirt. Dat shirt draagt AZ als ze uit spelen. Een uitwedstrijd speelt AZ dus niet in Alkmaar. Daar staat het stadion van AZ. De letters AZ staan voor twee plaatsen. Alkmaar en Zaanstreek. Op het uitshirt staat de Zaanstreek centraal. Er wordt een ode gebracht aan de Zaanstreek. Er staan 2 molens op van de Zaanse Schans. Dat is best mooi gedaan van AZ.

Waar zijn de stoelen gebleven?

Dinsdag 23 juli stond er een bericht op Facebook. Op Facebook-pagina van De Poelboerderij. De Poelboerderij zit in Wormer. Het is een bezoekerscentrum. Bij het Wormer- en Jisperveld. Er werken veel vrijwilligers.

Er waren 15 stoelen weg. De stoelen stonden op het terras. De stoelen zijn meegenomen. Gestolen! Op woensdag 24 juli werden 6 stoelen gevonden. Ze lagen in het veld bij het bezoekerscentrum. De stoelen waren vernield. Er kon nog 1 stoel gebruikt worden. Dat levert extra kosten op voor De Poelboerderij. Erg vervelend!

Maar er zijn 9 stoelen weg. Heb jij de stoelen gezien? Weet je waar de stoelen zijn? Bel dan naar de Poelboerderij 075-6219100. Je kan ook naar bezoekerscentrum@poelboerderij.nl mailen.

Waar zijn de stoelen van de Poelboerderij gebleven? (Foto: De Poelboerderij)

Bestuurder van scooter gewond

Woensdag 24 juli was er een ongeluk. Het ongeluk was in Zaandam. Een auto en een scooter botsten met elkaar. De botsing was op een kruispunt. Het kruispunt van de Dominee Baxstraat met de Klaas Katerstraat. Het ongeluk gebeurde rond 21.00 uur.

Een auto reed op de Dominee Baxstraat. De scooter reed op de Klaas Katerstraat. Op het kruispunt ging het mis. De scooter ging hard onderuit.

De politie zette het kruispunt af. De bestuurder van de scooter was gewond. Hij werd naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Woensdag 24 juli was er een ongeluk. Het ongeluk was in Zaandam. (Foto: Michel Schermer)

Spelers en trainers gezocht!

Bij het G-voetbal gaat het niet goed. G-voetbal is voetbal voor mensen met een beperking. Mensen die het syndroom van Down hebben. Om een voorbeeld te noemen. Of autistisch zijn.

Bij WSV’30 in Wormer is er G-voetbal. En bij ZCFC in Wijde Wormer. Bij deze clubs zijn te weinig spelers. En ook te weinig trainers. En mensen die willen helpen. Het G-voetbal stopt misschien wel bij deze clubs. En dat zou erg zonde zijn. De spelers hebben altijd heel veel plezier!

Maar wie weet …. Heb je een beperking? Heb je zin om te voetballen? Meld je dan aan! Trainers en vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden! Je kan hier meer informatie vinden over ZCFC. En hier vindt je meer informatie over WSV’30

De G-voetballers van WSV’30. Toen waren er nog genoeg spelers. Nieuwe spelers zijn welkom. WSV’30 zoekt ook nog een trainer. (Foto: WSV’30)

Zaankanters op de Olympische Spelen

Vrijdag zijn de Olympische Spelen begonnen. En er doen Zaankanters mee! Hier een overzicht.

  • Nikita van der Vliet – Handbal
  • Olav Molenaar – Roeien
  • Bente Rogge en Lieke Rogge – Waterpolo
  • Indy Baijens en Anne Buijs – Volleybal
  • Kira Toussaint – Zwemmen
  • Michael Korrel – Judo
  • Renzo Tjon A Joe – Zwemmen
  • Atletiek: Rik Taam – Tienkamp, Menno Vloon – Polsstokhoogspringen, Tasa Jiya – Sprint, Vanessa Sterckendries – Kogelslingeren, Pauline Hondema – Verspringen en Maayke Tjin A-Lim – Hordelopen
  • Marloes Steenbeek – Synchroonzwemmen (reserve)
  • Yoeri Havik – Baanwielrennen

Paralympische spelen

  • Esther van de Loos – Roeien
Tienkamper Rik Taam. (Foto: Bjorn Paree)