Maandag 5 augustus was er brand in Assendelft. Aan het Akkerland zijn 2 auto’s in brand gevlogen. Er was een harde knal. En toen waren er vlammen. Buurtbewoners werden er wakker door. Rond 03.05 uur belden ze de brandweer.

De brand begon bij een Mercedes. Dat is een elektrische auto. De auto stond bij een elektrische laadpaal. De auto moest opgeladen worden.

De auto stond in de brand. De laadpaal ook. De vlammen sloegen over naar een andere auto. Deze stond naast de Mercedes. Buurtbewoners konden net op tijd hun auto’s weghalen. Om te voorkomen dat deze ook in brand vlogen.

De auto’s brandden helemaal uit. (Foto’s: Michel Schermer)

De brandweer heeft de brand snel geblust. De auto’s brandden helemaal uit. Ook de laadpaal brandde helemaal uit.

De politie heeft de auto’s afgezet met lint. De politie wil weten hoe de brand is ontstaan. De politie gaat camerabeelden bekijken.

Dompelbad

Rond 05.45 uur werd de brandweer opnieuw gebeld. Er was brand in de accu van de elektrische auto. De brandweer heeft de auto weer geblust. Er moest een speciale ‘dompelbak’ komen. De elektrische auto wordt in deze bak gezet.

Er zijn ook camerabeelden bekeken. Er zijn personen te zien. Dat was voordat de auto’s in brand vlogen. De politie gaat deze beelden ook bekijken.

De elektrische auto moest later in een ‘dompelbad’.