Het is maandag 10 september. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. De Grote Zaanse Scholen Reünie was bij de Bullekerk (foto bovenaan). Dat was vrijdag 6 september. Maar er was meer. Hier een klein overzicht.

De Grote Zaanse Scholen Reünie was bij de Bullekerk. Bij een reünie zie je oude klasgenoten terug. Het was erg gezellig en druk. Er waren borden met namen van de school. Bij sommige borden was het druk. Bij andere borden bleef het stiller.

De dames zaten ooit op de Sancta Maria in Zaandam. (Foto: De Orkaan)

Auto in de Ringvaart

Zaterdag 7 september raakte een auto in het water. Dat was aan de Oosterdwarsweg in Wijdewormer. Rond 07.15 uur werd de politie gebeld. Een autodak was nog net te zien.

Zaterdag raakte een auto in het water. Aan de Oosterdwarsweg in Wijdewormer. Een autodak was nog net te zien. (Foto: De Orkaan)

De politie ging naar Wijdewormer. Maar ook de brandweer en ambulance. Maar ook de traumahelikopter. Er gingen duikers het water in. Zij sloegen de ramen van de auto in. Maar er was gelukkig niemand in de auto. Het kenteken van de auto was wel te lezen. Dus werd de eigenaar van de auto waarschijnlijk gevonden. Waarschijnlijk is het door de mist misgegaan. De auto heeft de bocht gemist. En ging rechtdoor het water in.

Brand in Wormer

Een bootje vloog in de brand. Aan de Veerdijk in Wormer. Dat was zondag 8 september. In de nacht om 01.00 uur. Gelukkig was er niemand in het bootje. De brandweer was er snel. De brandweer had de brand snel geblust. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Zaandijk wint van Westzaan

De 2de speelronde van het bekervoetbal is gespeeld. Zaandijk speelde tegen Westzaan. Zaandijk won met 3-2. Beide ploegen maken een goede indruk. Het was een spannende wedstrijd. Zaandijk kan naar de volgende ronde.

Hier staan alle uitslagen. Veel Zaanse clubs deden het goed. Ze kunnen de volgende ronde halen.

Zaandijk tijdens een toernooi bij KFC. Dat was augustus 2024. (Foto: Theo van Vlaanderen)