Voor mij geen Moederdag

Vandaag is het Moederdag. Het gaat nu goed met mij. Maar deze dag doet pijn. Misschien is Moederdag ook wel pijnlijk voor jou? Of voor een vrouw in jouw buurt.

Door Amy Schermer

Als het bijna Moederdag is, zie je het om je heen. In de winkels zie je de Moederdagcadeautjes. In de supermarkt liggen de Moederdagtaarten.

Ook op de redactie van KortZaans praten we erover.  We willen een artikel schrijven voor Moederdag. Als ik informatie opzoek over moeders word ik plots verdrietig. Het verdriet overvalt me. 

Ik zal nooit weten hoe het is om op Moederdag een ontbijtje op bed te krijgen.  Of een zelfgemaakt knutselwerkje. Óf gewoon een ‘Moederdagknuffel’ als kinderen ouder worden.

Het is voor mij geen feestdag. Het is één van die dagen waarop ik eraan denk dat ik geen moeder ben. En het ook nooit zal kunnen worden.

Er zijn veel meer vrouwen die dit vandaag voelen. Vrouwen die – net als ik – ongewenst kinderloos zijn.  Maar ook vrouwen die een kind hebben verloren. Mensen die geen moeder meer hebben. Mensen die geen contact meer met hun moeder hebben. 

Er is weinig aandacht voor hen.

Natuurlijk moeten we alle lieve moeders verwennen! 

Maar ik hoop ook dat we denken aan mensen voor wie deze dag niet leuk is. 

Laat hen weten dat je aan ze denkt. 

Een klein gebaar kan het verschil maken.