Alzheimer Café in de Bovenkruier

bovenkruier-alzheimer januari 2024

Donderdag 11 januari is er een bijeenkomst in De Bovenkruier. Dit buurtcentrum staat aan de Drielse Wetering 49. Dat is een straat in Zaandam. Vanaf 19.30 uur is er een Alzheimer Café. Alzheimer is een ziekte waarbij je steeds meer vergeet. Het is een café maar er wordt vooral gepraat. Dit keer over hoe je hulp regelt. Voor als iemand die je kent Alzheimer heeft. Dementie noemen we dat ook wel.

Het café is georganiseerd door de afdeling Zaanstreek/Waterland. Dat is een afdeling van Alzheimer Nederland. De afdeling houdt activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Naasten zijn famile en vrienden.

Welke zorg en hulp is er voor iemand die Alzheimer krijgt. Je krijgt informatie over de beschikbare zorg in in de Zaanstreek. Zorg door betaalde mensen. Maar ook zorg door vrijwilligers. Hoe vind je deze mensen. En hoe wordt deze zorg betaald. Je kan vragen stellen.

Je kan al vanaf 19.00 uur naar binnen. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. Toegang is gratis. Je hoeft je niet aan te melden.

Foto bovenaan is van Alzheimer Nederland.