Alzheimer Café in Het Pennemes

vergeet-mij-nietjes-alzheimer-nederland

Woensdag 17 januari is er een bijeenkomst in Het Pennemes. Dit zorgcentrum staat aan de Bloemgracht 95 in Zaandam. Vanaf 19.30 uur is er een Alzheimer Café. Alzheimer is een ziekte waarbij je steeds meer vergeet. Het is een café maar er wordt vooral gepraat. Dit keer over hoe je hulp regelt. Voor als iemand die je kent Alzheimer heeft. Dementie noemen we dat ook wel.

Het café is georganiseerd door de afdeling Zaanstreek/Waterland. De afdeling houdt activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Naasten zijn familie en vrienden.

Tijdens dit Alzheimer Café Zaanstad gaat het over hulp. Hoe regel je hulp. Voor iemand met dementie. Voor iemand die Alzheimer heeft. Welke zorg en hulp is er voor zo iemand. Je krijgt informatie over de welk zorg mogelijk is. In de Zaanstreek. Zorg door betaalde mensen. Maar ook zorg door vrijwilligers. Hoe vind je deze mensen. En hoe wordt deze zorg betaald. Je kan vragen stellen.

Je kan al vanaf 19.00 uur naar binnen. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. Toegang is gratis. Je hoeft je niet aan te melden.

Foto bovenaan is van Alzheimer Nederland.