Bijzondere films te zien in De Fabriek

29-mei-schuld-en-boete-SenB_Ellen_1

Woensdag 29 mei zijn 2 bijzondere films te zien. Die films zijn te zien bij De Fabriek. De Fabriek zit aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Er is een film te zien over schulden. Die kan je vanmiddag te zien. De andere film gaat over autisme. Die film is vanavond te zien.

Vanmiddag om 15.00 uur kan je ‘Schuld & Boete’ zien. De film is alleen vanmiddag te zien. Dat heeft het Sociaal Wijkteam Zaanstad geregeld. De film gaat over schulden. Als je geld leent heb je een schuld. Wat gebeurt er als je een schuld hebt. Daar gaat deze film over.

Voordat de film begint wordt er een praatje gehouden. Na de film kan je vragen stellen. Een kaartje kost € 6,00. Je kan hier een kaartje bestellen.

Ezra

Om 20.00 uur is de film ‘Ezra’ te zien. Deze film gaat over autisme. Autisme is een ziekte. Iemand met autisme heeft moeite met gewone dingen. Iemand met autisme kan niet goed tegen veranderingen. Maar iemand met autisme kan goed meekomen. Iemand met autisme kan juist ook heel goed zijn met cijfers. Of met de computer.

De film ‘Ezra’ gaat over autisme.

Max gaat met zijn zoon Ezra op reis. Ezra heeft autisme. Ezra moet medicijnen nemen. Ezra moet naar een speciale school. Zo kan Ezra beter omgaan met de autisme. Vindt de dokter. Vader Max vindt dat geen goed idee. Daarom gaat hij op reis met Ezra. Onderweg gebeurt er van alles.

Het Autisme Steunpunt Zaanstreek is er ook. Een kaartje kost € 11,00. Je kan hier een kaartje bestellen.

Foto bovenaan komt uit de film ‘Schuld & Boete’.