Brandweerman Pieter Corell is gestopt

Pieter-Corell-Brandweer-Wormerveer-11-12-2023-34

Iedere maandagavond oefent de brandweer. Maandag 11 december was de laatste oefenavond voor 2023. Het was ook de allerlaatste oefenavond voor Pieter Corell. Na ruim 42 jaar stopt de geboren en getogen Wormerveerder.

Op de foto hierboven Pieter Corell met zijn vrouw Yvonne, dochter Marit en schoonzoon Luciano.

Het was afgelopen maandag dus een speciale oefenavond. Daarom werd ook een speciale oefening bedacht. Er was een auto op een smeerput gevallen. Daardoor zaten zogenaamd twee slachtoffers bekneld. Oud-centralist Arjan Jonker gaf de melding door. Pieter herkende de stem. Daarom had hij door dat er iets aan de hand was. Dat klopte. Bij de kazerne stonden collega’s voor de oefening. Maar ook collega’s van de politie en ambulance.

Lesgeven

Na de oefening ging iedereen naar de kazerne. Die staat aan de Industrieweg in Wormerveer. Daar stond van iedere kazerne een brandweerauto met blauw zwaailicht. Voor de kazerne stonden brandweerlieden uit heel Zaanstad te klappen voor Pieter. Zijn vrouw Yvonne was ook aanwezig. En ook dochter Marit en schoonzoon Luciano.

Pieter heeft veel gedaan in al die jaren. Hij heeft in de regio veel aspiranten opgeleid tot brandweerman. Hij bedacht oefeningen. Hij heeft meegedaan aan vele brandweerwedstrijden. En hij is zelfs landskampioen bij de duikers geweest.

Pieter Corell werd flink in het zonnetjes gezet.

De brandweer verlaten doet Pieter nog niet. Hij blijft in dienst bij de beroepsmatige brandweer. Hij gaat door het hele land lesgeven.

Foto’s: Michel Schermer