Busvervoerder EBS belooft beterschap

De elektrische remise in de Achtersluispolder in aanbouw.

Openbaar vervoersbedrijf EBS verzorgt vanaf 10 december 2023 het busvervoer in de Zaanstreek. Maar er zijn nog wel wat hobbels op de weg te nemen.

Er zijn 200 elektrische bussen besteld bij VDL. Maar er zijn er nog maar 10 binnen. En er is ook nog gebrek aan personeel.

De leiding van EBS heeft hierover een gesprek gehad met wethouder Gerard Slegers (CDA) van Zaanstad. EBS beloofde op 10 december ‘gewoon’ te vervoeren volgens de beloofde dienstregeling. Met voldoende bussen en genoeg personeel.

Er worden op dit moment overal bussen en mensen vandaan gehaald. De chauffeurs hoeven geen Nederlands te kunnen spreken. Wel Engels. VDL stelt tijdelijk 50 Berlijnse bussen beschikbaar. Ook wordt gesproken met Connexxion over de huur van hun bussen. Die bussen zijn niet allemaal elektrisch.

EBS belooft nu dat de bussen vanaf 1 april 2024 allemaal elektrisch zijn. En het oplaadstation in de Achtersluispolder is dan klaar. Tot die tijd rijden de elektrische bussen naar de oplader in Purmerend. En EBS heeft dan vast personeel in dienst. Dat Nederlands spreekt.

Op de foto de elektrische remise in de Achtersluispolder in aanbouw. (Foto: De Orkaan)