Buurtcentrum eert Margriet Eshuijs met eigen zaal

margriet-eshuijs-popupkoor

Zaterdag 2 maart wordt de Margriet Eshuijs Zaal geopend. Dat gebeurt om 15.30 uur in De Bovenkruier. Dit buurtcentrum staat aan de Drielse Wetering 49 in Zaandam. Margriet Eshuijs was een zangeres uit Zaandam. Ze had ook een eigen koor. Dat koor heet het Margriet Eshuijs Popkoor. Dat koor oefent elke woensdagavond in De Bovenkruier.

Margriet Eshuijs was iedere week in De Bovenkruier. Daarom heet de grote zaal vanaf zaterdag de Margriet Eshuijs Zaal. In deze zaal zijn ook optredens van bands. Of andere muzikale evenementen. Mensen die enthousiast met muziek bezig zijn.

Zangeres en dirigente Margriet Eshuijs in De Bovenkruier. (Foto: archief De Orkaan)

Net als Margriet Eshuijs. Voor haar was muziek haar leven. De Zaandamse overleed in 2022. De medewerkers van De Bovenkruier willen haar eren. Net als de leden van de Stichting Margriet Eshuijs PopKoor. Samen hebben ze dit idee bedacht. Haar eigen plek, in haar eigen wijk, in haar eigen Zaandam.

De zoon van Margriet heeft het naambord gemaakt. De zoon van Margriet heet Boy Eshuijs. Wethouder Harrie van der Laan opent de zaal. De bijeenkomst in De Bovenkruier begint al om 15.00 uur.

Alpe ‘d HuZes

Deze middag is er ook aandacht voor Alpe ‘d HuZes. Ieder jaar fietsen en lopen Nederlanders deze berg op. Voor het goede doel. Om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Margriet Eshuijs en haar levenspartner Maarten Peeters steunen dit doel ook. Elk jaar gingen ze daar zingen. In 1 van de bochten op de berg. Team Hoop voor Morgen wil zaterdag sponsors werven.

Om 15.30 uur wordt dus de Margriet Eshuijs Zaal geopend. Daarna wordt er geproost op Margriet. Tot slot zingt het Margriet Eshuijs Popkoor enkele liedjes.

Bij de foto bovenaan. Het Margriet Eshuijs Popkoor tijdens een optreden. Iedere zomer treedt het koor buiten op. In het Wilhelminapark in Wormerveer. (Foto: Wilhelminapark Wormerveer)