Druk weekend voor Sinterklaas

Dit weekend heeft Sinterklaas het druk. Samen met zijn gevolg komt de Sint dit weekend aan op zeven plaatsen.

Er zijn intochten in Koog aan de Zaan, Zaandam en Oostzaan. Maar ook in Krommenie, Westzaan, Assendelft en Wormer.

Koog aan de Zaan

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Koog aan de Zaan. Om 14.00 uur wordt Sint verwacht op de Raadhuisstraat. Onder het Coentunnelviaduct. Op het podium op het Kerkplein worden Sint en zijn pieten welkom geheten. Rond 14.45 uur begint hij zijn rondrit. Vooraf worden er vanaf 13.30 uur op het Kerkplein gezellige sinterklaasliedjes gedraaid.

Krommenie

Sinterklaas komt zaterdag 18 november rond 15.30 uur aan in Krommenie. Zijn boot meert aan bij de kade van de Vaartdijk. Er worden liedjes gezongen. De pieten delen strooigoed uit. Daarna vertrekt de stoet vanaf de Vaartdijk. Dan gaan ze door het centrum naar het Rosariumplein. Daar staat een podiumwagen. Dan vieren de pieten en Sinterklaas nog een klein feestje.

Westzaan

Sinterklaas komt naar Westzaan op zaterdag 18 november. De stoet vertrekt om 16.00 uur via de Veldweg, Overtoom naar het Zuideinde. De intocht gaat dan door Westzaan. Ze gaan naar de Kerkbuurt.

Zaandam

Sinterklaas komt zaterdag 18 november om 14.00 uur aan bij de Burcht. De boot komt aan op de Prins Hendrikkade. Het Sinterklaascomité Zaanstad houdt een feestje van 14.00 tot 16.00 uur. De Glutenvrije Piet is er dit jaar ook weer bij.

De intocht van Sinterklaas vorig jaar in Wormer. (Foto: Krista van Dalen)

Wormer

Op zondag 19 november om 14.00 uur komt Sinterklaas aan in Wormer. Vanaf 13.30 uur start de Grote Sinterklaasshow op het evenemententerrein Groene Wig.

Assendelft

Op zondag 19 november komt Sinterklaas aan in Assendelft. Om 13.00 uur vertrekt de stoet met de Sint bij de Pastorie van de st. Odulphus. Rond 14.00 uur komt Sint aan op het Koppieplein, Dorpsstraat 350. Vanaf 13.30 uur is er op dat plein al een groots spektakel voor jong en oud.

Oostzaan

Op zondag 19 november komt Sinterklaas aan in Oostzaan. Op de parkeerplaats van Sporthal Oostzaan wordt vanaf 13.15 uur verzameld. Na de intocht is er tot 17.00 uur een feest in de sporthal.

De pieten hebben lol tijdens de intocht van vorig jaar in Oostzaan.

De hoofdfoto is vorig jaar gemaakt in Wormer door Krista van Dalen.