Films over de Zaanstreek vroeger in De Fabriek

Film-Pielkenrood_telefoniste_P fabriek zaandam

Zondag 7 april is er weer van alles te doen. Een optreden voor jong en oud in Wormer. Geodes kraken in Zaandam. Geodes zijn lava bubbels. Oude stenen zeg maar. Maar wel oude stenen die heel mooi zijn van binnen. Films kijken in Zaandam. Muziek luisteren in Wormerveer. Misschien zit er iets bij voor je. Hier enkele voorbeelden.

Jong (vanaf 2 jaar) en oud kan kijken naar ‘De Magische Kast’. Huub Cooijmans speelt vanaf 11.00 uur in De Kaasfabriek. Dit theater zit aan Dorpsstraat 206 in Wormer. Kaarten kosten € 8,00.

In Natuurmuseum E. Heimans kan je geodes kraken. Dat kan tussen 11.00 en 17.00 uur. Geodes zijn lava bubbels. Oude stenen zeg maar. Oude stenen die wel heel mooi zijn van binnen. Bij het kraken wordt je geholpen. Door vrijwilligers. Het natuurmuseum zit aan de Thijssestraat 1 in Zaandam. Meedoen kost € 3,50. Toegang tot het museum kost € 2,50.

Dit is een geode. Geodes zijn lava bubbels. Oude stenen zeg maar. Oude stenen die wel heel mooi zijn van binnen.

De finale van het Jan Pasveerconcours begint om 15.00 uur. Bij FluXus aan de Westzijde 148 in Zaandam. De winnaar krijgt de Jan Pasveerprijs. De winnaar krijgt onder andere een cheque van € 500,00. Publiek is welkom. Toegang kost € 5,00.

In het Weefhuis draait alles om ‘Puzzelen en chocola’. Het Weefhuis staat aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. De tentoonstelling is open van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Werk van Wim ter Weele is te zien bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. Wim ter Weele is drummer bij De Kift. Maar hij schildert ook. De tentoonstelling is open van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

In De Fabriek draait vanaf 14.10 uur een bijzondere film. De Fabriek zit aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. Het Gemeentearchief Zaanstad en Hans Pielkenrood houden deze middag. De film heet ‘Van Zaandijk naar Assendelft’. Het is een film uit 1955 van Siem Pielkenrood. Dus het gaat over de Zaanstreek vroeger. De film bestaat uit 4 delen. Frans Hoving en Hans Pielkenrood vertellen er wat over. Kaarten kosten € 6,00.

ZaanFolk Sessie is zondagmiddag. In café De Melterij in Wormerveer.

Er is een ZaanFolk Sessie vanaf 16.30 uur. Het is in Café de Melterij aan de Wandelweg 76 in Wormerveer. Iedereen is welkom. Iers, Amerikaans. Zanger. Liedjesschrijver en Nederlands. Alles is mogelijk. Tijdens de soepsessie treedt Piet Karregat op. De soepsessie is rond 18.00 uur.

Deze zondag is er een rondleiding over het Hembrugterrein. Het Hembrugterrein zit aan de Hemkade 7 in Zaandam. Iedere 1e zondag de maand is deze rondleiding. Een gids vertelt over de geschiedenis van Hembrug. De rondleiding duurt van 11.00 tot 12.30 uur. Meelopen kost € 11,50.

Foto bovenaan: ‘Van Zaandijk naar Assendelft’ is zondagmiddag te zien. Het is een film uit 1955 van Siem Pielkenrood. De film is te zien in De Fabriek. (Foto aangeleverd)