Hele vrijdag films bij Gemeentearchief

Gemeentearchief-Klinkenberg

Vrijdag 26 januari kan je films kijken. In het Gemeentearchief bij het stadhuis. Het stadhuis staat aan het Stadhuisplein in Zaandam. Het stadhuis zit naast het treinstation van Zaandam. Om 8.30 uur is de eerste film te zien.

De films komen uit het Gemeentearchief. Ze spelen allemaal in de Zaanstreek. Sommige films zijn in zwartwit. Sommige films zijn in kleur. Sommige films zijn met geluid. Sommige films hebben geen geluid. De oudste film is uit 1935. De jongste film is van dit jaar.

Deze foto komt uit de film over KFC. De film is van 1934. Er zijn wedstrijdbeelden te zien. De film is vanaf 11.20 uur te zien.

De eerste film is om 8.30 uur te zien. Het is een reclamefilm voor de bioscoop. Het gaat over de chocoladerepen van Verkade. De film is uit 1936.

Er is een film te zien over pakhuis De Vrede. Het pakhuis ging van de Oostzijde naar de Zaanse Schans. De film laat zien hoe dat gebeurde. Deze film is te zien om 11.50 uur.

Om 13.00 uur is een film te zien over Bakkerij Jongejans. Deze film over de bakkerij uit Assendelft is uit 2009. Er is een film te zien over Italiaanse gastarbeiders. Ze wonen in de Zaandamse wijk Poelenburg. Deze film begint om 13.30 uur.

Om 16.15 uur begint de laatste film. Deze film is van dit jaar. Je kan gebeurtenissen uit 50 jaar Zaanstad zien.

De toegang is gratis.

De foto bovenaan komt uit de film De papieren wereld (1962). De film gaat over het maken van papier bij Van Gelder. Deze film is om 10.45 uur te zien.