Hoe kan je goed omgaan met je geld

geld-euro.

Dinsdag 14 mei begint er een cursus bij Het Brandtweer. Buurthuis Het Brandtweer staat aan de Breestraat 110 in Koog aan de Zaan. De cursus gaat over geld. Je leert goed om te gaan met geld.

Goed omgaan met geld is voor sommigen lastig. Zeker in deze tijd waarin alles duurder wordt. Voordat je het weet is je geld op. Het is belangrijk om je geld goed uit te geven.

Je kan leuke spullen kopen. Maar geld hebben voor eten is belangrijk. Of geld om je huur te kunnen betalen. Sparen voor iets moois is nog leuker. Maar hoe doe je dat? En hoe voorkom je schulden? Tijdens de cursus leer je hoe je dat doet. De cursus heet Grip op je knip. De cursus is een idee van MEE Amstel en Zaan. Het Sociaal Wijkteam bedacht ook mee.

De cursus is voor volwassenen die in Zaanstad wonen. Dinsdag 14 mei is de eerste les. De les duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Er zijn 6 lessen van 2 uur. Je leert bijvoorbeeld hoe je schulden kan voorkomen. Om je uitgaven bij te houden. Hoe je kan sparen. En aan wie je vragen kan stellen.

Op deze website kan je meer informatie vinden. Meedoen aan deze cursus is gratis. Maar je moet je wel aanmelden. Je kan je ook hier aanmelden. Of stuur een mail.

Foto bovenaan: In buurthuis Het Brandtweer is een cursus over omgaan met geld.