Hoe voelen jongeren zich?

banner-jongvolwassenen-kopie.jpeg

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) doet onderzoek. Dit onderzoekt de GGD de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jongeren. Jongeren tussen 16 en 25 jaar. In de regio Zaanstreek-Waterland. Je kan meedoen tot en met 7 juli 2024. Je doet mee als je de Gezondheidsmonitor invult.

De GGD beschermt de gezondheid van de inwoners. De GGD wil beter begrijpen hoe jongeren zich voelen. Dit is vooral door de coronaperiode belangrijk geworden. Daarom doet de GGD dit onderzoek.

De resultaten van dit onderzoek zijn belangrijk. Hiermee kan de GGD kan plannen aanpassen. En zo steun geven waar het nodig is.

Vorig jaar werd bekend dat veel jongeren het moeilijk hebben. Ze hebben vooral last van geestelijke klachten.

In het onderzoek zitten vragen over stress. En over somberheid. Maar ook sporten. En het drinken van alcohol. Er zijn ook vragen over studieschulden. En over de klimaatcrisis. En over social media en

Ook worden er vragen gesteld over zaken waar jongeren recent mee te maken kunnen hebben gehad, zoals studieschulden, de woonsituatie en de klimaatcrisis. Ook zitten er vragen bij over hoe jongeren omgaan met social media en spelen op de computer.

In het najaar worden de gegevens verzameld. Begin 2025 wordt het eindresultaat bekend.

Je kan de Gezondheidsmonitor invullen tot en met 7 juli 2024.

Afbeelding bovenaan: GGD.