Hulde voor het bruidspaar Kempenaar

verfmolen-de-kat-op-mooi

Woensdag 22 mei zijn Hanneke en Piet Kempenaar getrouwd. Hanneke en Piet zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Het echtpaar werkt bij verfmolen De Kat. Deze verfmolen staat op de Zaanse Schans in Zaandam. De verfmolen werd door collega’s versierd.

Die versiering kon iedereen zien. Want de wieken van de molen waren versierd (foto bovenaan). Dat heet ‘op mooi’ gezet. Dat hadden collega’s afgelopen nacht gedaan. Tim Doeves, Gerrit Admiraal, Matthijs Ero, Jordie Nannes, en Job de Groen. Én zoon Robbert Kempenaar.

Aan de wieken hangen de letters van het echtpaar. JMS van Johanna Maria Smit. En PJK van Pieter Johannes Kempenaar. Ook waren er vlaggen op de wieken gezet.

Rond 11.00 uur kwamen Piet en Hanneke bij de verfmolen. Ze wisten van niets. De verrassing was dus groot. Het echtpaar vond de verrassing erg mooi. Ze waren er erg blij mee.

Vannacht werd zijn Verfmolen de Kat ‘op mooi’ gezet. Hij werd passend aangekleed om het romantische feit te vieren. Tim Doeves, Gerrit Admiraal, Matthijs Ero, Jordie Nannes, Job de Groen en zoon Robbert Kempenaar trotseerden de storm om vlaggen en versiering aan te brengen.

Rond 11.00 uur arriveerden Piet en Hanneke nietsvermoedend bij De Kat en de verrassing was groot. Piet die over zichzelf zegt niet snel onder de indruk te zijn meldt ons:

Hanneke en Piet hebben elkaar ontmoet op de dansvloer. Ze dansten allebei bij dansschool Diederich Hoorn. Tijdens een feest sloeg de vonk over. Piet vroeg Hanneke ten dans. En daarna werden ze verliefd.