Informatieavond over Thorbeckeweg

kruispunt-thorbeckeweg-wibautstraat

Donderdag 15 februari is er een informatieavond over de Thorbeckeweg. Er gaat van alles veranderen aan de Thorbeckeweg. Bewoners van Oostzaan horen vanavond wat er gaat gebeuren. De avond is van 19.00 tot 21.00 uur. In het Gemeentehuis van Oostzaan. Het gemeentehuis staat aan de Kerkbuurt 4 in Oostzaan.

Doelstelling van het project is het verbeteren van de doorstroming. Als alles klaar is moeten auto’s, fietsers en bussen beter kunnen doorrijden. Om dit voor elkaar te krijgen komt er een fietstunnel. Die tunnel komt bij het bedrijventerrein Skoon. Dat bedrijventerrein is in Oostzaan.

Er komt ook een onderdoorgang. Die komt op het kruispunt Vijfhoek. Dat kruispunt zit bij de Wibautstraat in Zaandam.

Aannemer Boskalis gaat de klus uitvoeren. Nu vinden er al voorbereidingen plaats. Het echte werk begint pas in de 2e helft van 2024. Tijdens de informatieavond wordt er verteld over het project. Er is ook een infomarkt. Bij de kramen kan je informatie ophalen. En praten met de mensen van Boskalis of de gemeente.

Je kan op elk gewenst moment binnenkomen. Aanmelden is niet noodzakelijk. Aanmelden wordt wel op prijs gesteld. Via thorbeckeweg@zaanstad.nl kan je je aanmelden.

Op www.thorbeckeweg.nl kan je meer informatie vinden.

Foto bovenaan is van het kruispunt Thorbeckeweg met Wibautstraat in Zaandam. (Foto: De Orkaan)