Waterpolo-dames ZV De Zaan in de finale

waterpolo-zv-de-zaan-dames-kampioen-met-supporters-13-mei-2023

Komende week is het schoolvakantie. Daarom zijn er bijna geen sportwedstrijden. Alleen de korfballers en waterpoloërs spelen. Zaterdag 17 februari spelen korfbalclubs KZ en Groen Geel. En waterpoloclub ZV De Zaan komt in actie

KZ staat 2e in de Korfballeague. Er moeten nog 6 wedstrijden gespeeld worden. De Koogse korbalclubs speelt vanavond tegen Blauw Wit. Deze Amsterdamse club staat 6de. KZ tegen Blauw Wit begint om 20.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Topsportcentrum De Koog. Deze sporthal staat aan de Wezelstraat 7 in Koog aan de Zaan.

Groen Geel uit Wormer speelt vandaag uit. Tegen HKC. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur. Groen Geel kan de punten goed gebruiken. Groen Geel staat onderaan de ranglijst. HKC staat net boven Groen Geel.

Andere korfbalclubs hebben vrij dit weekend.

Waterpolo

De heren waterpoloërs van ZV de Zaan spelen ook. Ze spelen vandaag uit tegen GZC Donk. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

De vrouwen waterpoloërs spelen ook vandaag. Ze spelen de finale van de Winter Trophy. De Winter Trophy is een aparte competitie. De wedstrijd is in zwembad De Slag. Dit zwembad staat aan de Koningsgeelstraat 3 in Zaandam. Eerst spelen ZVL-1886 en Utrechtse UZSC. De winnaar wordt 3e. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur. Ook in zwembad De Slag.

Om 17.00 uur begint de finale. De vrouwen van ZV De Zaan spelen tegen Polar Bears. De winnaar wint de Winter Trophy.

Foto bovenaan: de dames ZV de Zaan werden in 2023 landskampioen. Winnen ze vanmiddag de Winter Trophy. (Foto: De Orkaan)