Vier de verjaardag van 👑 koning Willem-Alexander mee!

Koningsdag-foto-plein bullekerk westzijde zaandam

Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Het is de verjaardag van koning Willem-Alexander. Hij wordt vandaag 57 jaar. En wij vieren mee. In de hele Zaanstreek is er van alles te doen. Hier enkele voorbeelden.

Kinderkoningsdag van 10.30 tot 16.30 uur in Wormerveer. Kinderen kunnen gratis genieten aan de Groene Valk en de Groene Boer. Iedereen is welkom!

Koningsdag bij De Bovenkruier. Vanaf 11.00 uur. Het buurtcentrum zit aan de Drielse Wetering 49, Zaandam (Het Kalf). Er is vanaf 11.00 uur een ‘Koningsbal mini disco’. De toegang bedraagt € 1,00 (voor kinderen tot 12 jaar). Tot 21.00 uur treden 9 bands en artiesten op.

Royal Jazz Festival bij de Bullekerk (foto bovenaan). Van 12.00 tot 18.00 uur aan de Westzijde 75 in Zaandam. Op 3 plekken treden diverse bands op. De plekken zijn buiten voor De Bullekerk. Maar ook binnen in de Bullekerk en bij FluXus (Pasveerzaal). Er spelen dit jaar maar liefst 12 bands. De toegang is gratis.

Koningsfeest Saendelft in het Westpark. Naast winkelcentrum De Saen, Saendelft. Er is van alles te doen voor jong en oud. Er zijn hapjes en drankjes. En er is een grote vrijmarkt. In de Kerkbuurt in Assendelft is er ook van alles te doen.

Koningsdag in de Kerkbuurt in Westzaan. Er is tot 16.00 uur van alles te doen. Er is een vrijmarkt en een braderie.

De kermis in het Burgemeester In ’t Veldpark is vandaag open tot 23.00 uur.

Op Koningsdag zijn op de Dam verschillende optredens. Vanaf 13.00 uur treden er verschillende artiesten op. Bijvoorbeeld Wolter Kroes, Robert Leroy, Quincy en Benjamin. De toegang is gratis.

Wil je nog meer tips? Kijk dan snel op de Koningsdag-agenda van De Orkaan.