Lang weekend vol met sport

waterpolo-zv-de-zaan-dames-kampioen-met-supporters-13-mei-2023-1536x864-1

Vrijdag 3 mei is er al een sportwedstrijd. De vrouwen van De Zaan spelen vanavond tegen PSV. Het gaat om een waterpolo-wedstrijd. Waterpolo is een soort handbal in water. De wedstrijd begint om 20.30 uur in De Slag. Dit zwembad zit in Zaandam. Zaterdag en zondag zijn er nog andere sportwedstrijden.

De waterpolo-vrouwen van De Zaan spelen voor de titel. Ze spelen vanavond tegen PSV. Zaterdag spelen ze ook tegen PSV. Maar dan in Eindhoven. Er komt een 3e wedstrijd als beide teams een keer hebben gewonnen.

Korfbal en rugby

Zaterdag 4 mei is er korfbal. De korfballers spelen nu buiten. Korfbalclubs KZ en Groen Geel spelen een wedstrijd. Beide clubs spelen in de ereklasse. Groen Geel speelt in Wormer om 14.20 uur tegen De Meervogels. KZ speelt in Koog aan de Zaan vanaf 16.00 uur tegen AWDTV.

Het seizoen voor Zaandijk rugby is voorbij. Maar dit weekend houdt de club een trainingskamp. Tot en met zaterdag 4 mei traint de jeugd op sportpark Jagersveld. Er zijn buitenlandse trainers op bezoek. Deze trainers leren de jonge rugby-spelers meer van de sport.

Maar ze leren ook dat respect belangrijk is in rugby. Daarom leren ze ook de Powhiri. Powhiri is een speciaal welkom. Het bestaat uit zang en een speciale dans. Zaterdag 4 mei rond 14.30 uur laten de jongeren de Powhiri. Op Facebook staat een filmpje van de training.

Daarna speelt Zaandijk tegen een team uit Groot-Brittannië.

Honkbal

Zondag en maandag spelen Cromtigers en Odiz Frogs. Beide honkbalclubs spelen uit. Zondag 5 mei speelt Cromtigers uit in Bergen. Maandagavond speelt Odiz Frogs in Heemstede. RCH Pinguins is de tegenstander.

Foto bovenaan: De vrouwen waterpolo van De Zaan vieren feest. In 2023 werden ze landskampioen. (Foto: Edwin Kleiss)