Zaterdag 22 juni wordt het mooi weer. Niet te warm. Niet veel wind en geen regen! Goed weer om op stap te gaan. Om de deur uit te gaan. Hier heb je een paar tips.

Open Dag Het Twiske. Tot 17.00 uur is het feest in het recreatiegebied. Het Twiske bestaat 40 jaar. Er zijn allerlei -veelal gratis – activiteiten.

De tentoonstelling Hier zijn we, reizigers in dit heelal in het Weefhuis. De tentoonstelling is zaterdag en zondag open van 11.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39, Zaandijk.

Buurt Braderie Zaandam-Zuid bij de Osmanli Moskee. De moskee zit aan het Steve Bikoplein 1, Zaandam. Iedereen is van harte welkom. Vandaag en morgen duurt de braderie van 10.00 tot 18.00 uur. Op de kraampjes vind je lekkere gerechten. De gerechten komen uit diverse streken van Turkije. Gratis toegang.

De tentoonstelling ‘De Gastvrije Stad’ bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. Je kan schilderijen van vluchtelingen bekijken. De tentoonstelling is zaterdag en zondag open van 13.00 -17.00 uur. De toegang is gratis.

Opentuinendag Westzaan van 11.00 tot 17.00 uur. Je kan 8 tuinen bekijken. Grote tuinen en kleine tuinen. Wilde tuinen en nette tuinen. De tuinen zijn herkenbaar door een bordje. Het bordje staat aan de voorkant van het huis. Op de website staat meer informatie.

Kunstmarkt van de SOK, Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars. De markt is aan het Noordeinde 51 in Oostzaan. Een kunstmarkt met kleine kunstaankopen. Er zijn ook demonstraties en natuurlijk kunst. Van 13.00 tot 17.00 uur. Ook op zondag 23 juni.

Midzomerfeest in het Wilhelminapark Wormerveer. Het park zit aan de Wandelweg in Wormerveer. Een gezellig midzomerfeestje in het park. Met muziek, dansen, zingen en wat lekkers te drinken. Van 19.00 tot 23.00 uur. Gratis toegang.

Foto bovenaan: je kan tuinen kijken in Westzaan. (Foto: Marijke van der Pol)