Het is zondag 23 juni. Het is echt een zondag! De zon schijnt volop. Maar het is niet heel erg warm. Echt om actief te zijn. Bijvoorbeeld om de deur uit te gaan. Hier heb je wat tips.

De tentoonstelling Hier zijn we, reizigers in dit heelal in het Weefhuis. De tentoonstelling is open van 11.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39, Zaandijk.

Buurt Braderie Zaandam-Zuid bij de Osmanli Moskee. De moskee zit aan het Steve Bikoplein 1, Zaandam. Iedereen is van harte welkom. De braderie duurt nog tot 18.00 uur. Op de kraampjes vind je lekkere gerechten. De gerechten komen uit diverse streken van Turkije. Gratis toegang.

De tentoonstelling ‘De Gastvrije Stad’ bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. Je kan schilderijen van vluchtelingen bekijken. De tentoonstelling is open van 13.00 -17.00 uur. De toegang is gratis.

Er is een kofferbakmarkt bij evenemententerrein De Groene Wig. De markt duurt nog tot 16.00 uur. Toegang is gratis. De Wig zit aan de De Balk in Wormer.

Met schepnetjes waterdiertjes zoeken bij natuurmuseum E. Heimans. Het natuurmuseum zit aan de Thijssestraat 1, Zaandam. Het begint om 13.00 uur. Deelname is gratis en een schepnetje en zoekkaart kun je lenen.

Salsafeest in buurthuis De Kolk tussen 15.00 en 17.00 uur. De Kolk zit aan de Klamperstraat 1 in Zaandam. Inloop vanaf 14.30 uur. Toegang is gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Biodiversiteitsdag in de Heemtuin. De Heemtuin zit aan de Heijermansstraat 74, Zaandam (Burgemeester In ’t Veldpark). Vanaf 10.00 uur. Er vinden rondleidingen plaats. Er zijn activiteiten voor de jeugd. Je kan wilde planten kopen. En nog veel meer. Deelname aan de biodiversiteitsdag is gratis (een bijdrage wordt op prijs gesteld).

Zanger Jarko Petlan treedt op in het Pennemes. Het Pennemes zit aan de Bloemgracht 95, Zaandam. Aanvang: 14.15 uur. Zaal open: 13.45 uur. Toegangskaartjes zijn te koop bij de receptie van Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf en Pennemes betalen voor een kaartje € 2,50, voor gasten kost een kaartje € 5,00.

Kunstmarkt van de SOK aan het Noordeinde 51 in Oostzaan. De markt duurt tot 17.00 uur.

Zanger Ron Moed treedt op in het Mennistenerf. Het Mennistenerf zit aan de H. Gerhardstraat 77, Zaandam. Ron zingt oude klassiekers. Hij zingt ook hedendaagse hits. Aanvang: 14.30 uur. Zaal open: 14.00 uur. Toegangskaartjes zijn te koop bij de receptie van Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf en Pennemes betalen voor een kaartje € 2,50, voor gasten kost een kaartje € 5,00.

Foto bovenaan: je kan met schepnetjes waterdiertjes zoeken. Bij natuurmuseum E. Heimans. (Foto: aangeleverd)