Morgen is het zaterdag 29 juni. Het wordt iets warmer dan vandaag. Dat is de voorspelling. Goed weer om wat te gaan doen. Hier heb je alvast een paar tips.

De tentoonstelling Daar, waar het fijn schilderen is in het Weefhuis. De tentoonstelling is open van 11.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39, Zaandijk.

De Omloop van de Enge Wormer. Vanaf 16.30 uur. De start en finish zijn bij Manege Veldt, bij de Tolbrug naar de Wijde Wormer. Organisatie Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek. Het is een wedstrijd en toertocht. Voor jong en oud. Op de Facebook-pagina staat meer informatie.

2de Kans Kunst: pareltjes in de verkoop bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. Een deel van de opbrengst gaat naar de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek. Ook op 30 juni, 6, 7, 13 en 14 juli. Geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Sport- en Feestweek Oostzaan. Op de website van Evenementen Oostzaan staat meer informatie. Vandaag en zondag ook nog optredens in de Sporthal.

Veteranendag in Oostzaan: eerbetoon aan oude en nieuwe helden. Vanaf 09.30 uur inloop in De KunstGreep. De Kunstgreep zit aan de Kerkbuurt 4 in Oostzaan. Om 10.00 uur wordt de symbolische veteranenvlag gehesen, waarna het gezelschap naar het monument loopt.

Duurzaamheidsmarktje op de Fronik Buurtboerderij. De boerderij zit aan de Westzanerdijk 150 in Zaandam. Van 10.30 tot 14.00 uur.

De Zaanse Jongeren Pop Marathon in De Bovenkruier. Het buurtcentrum zit aan de Drielse Wetering 49 in Zaandam. Aanvang 12.30 uur. Met onder andere Scarf, Parallel, Rowan Danilo, Mees Brusche, Ost, Matchpoint en BARABAS. Programma duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Festival Spijkerboor / Starnmeer – De Polder draait door! Ook op zondag 30 juni. Een weekend vol sport, spel, muziek, eten en drinken. Op de facebookpagina De Polder draait door staat meer informatie.

Zomerfeest De Groote Weiver tot en met 30 juni. In het kader van het 40-jarig bestaan van De Groote Weiver. De Groote Weiver zit aan de Industrieweg 1a in Wormerveer. Vanaf 15.00 uur. Toegang gratis. Op de website staat de actuele informatie.

Foto bovenaan: Festival Spijkerboor / Starnmeer – De Polder draait door! (Foto aangeleverd)