Menso Havenga is taalcoach bij Taalcafé De Sluis

menso havenga taalcafé de sluis wormerveer

Menso Havenga is taalcoach bij Taalcafé De Sluis. Een taalcoach leert Nederlands aan mensen uit het buitenland. Taalcafé De Sluis zit in De Lorzie. Buurthuis De Lorzie zit aan het Marktplein 3 in Wormerveer.

‘Je leert er zelf ook van. Van mensen helpen krijg je energie’, zegt Menso. ‘En ik help graag andere mensen.’ En dat doet Menso. Al vier jaar is de Wormerveerder taalcoach. Hij is een paar dagen in de week bij het Taalcafé. Hij vindt het gezellig bij het Taalcafé.

Kleine groepjes

Bij een Taalcafé kan je Nederlands leren. Je wordt geholpen door een taalcoach. De taalcoach leert je Nederlands. Het oefenen gebeurt in kleine groepjes. Op je eigen niveau.

Er wordt geoefend in gesprekjes in de winkel. Voor als je boodschappen wilt doen. Of je oefent een gesprek met de dokter. ‘Je doet het altijd goed. Het is eigenlijk geen les. We praten gezellig Nederlands met elkaar’, zegt Menso. ‘Zo leer je de taal beter spreken.’

Hulp geven

Naast het oefenen kan je ook deelnemen aan gezellige activiteiten. Bij De Lorzie is op vrijdagavond een gezellige bijeenkomst. Die avond is om de 2 weken. Taalcoach Menso is dan ook vaak aanwezig.

‘Soms help ik niet alleen met het Nederlands. Ik heb een keer een man aan een baan geholpen. Ook was er een vrouw met veel problemen thuis. Ik heb haar ook kunnen helpen. Dat vind ik fijn.’

Vestigingen

Taalcafé De Sluis heeft 5 vestigingen. In de Saentoren aan het Ankersmidplein 2 in Zaandam; in de De Rozenhof aan de Rozengracht 6-8 in Zaandam en bij Voetbalvereniging Rood-Wit Zaanstad aan de Poelenburg 464 in Zaandam.

In buurthuis De Lorzie aan het Marktplein 3 in Wormerveer. En in Het Sociale winkeltje aan de Kaaikhof 7 in Assendelft.

Wil je ook Nederlands leren praten? Op de www.taalcafedesluis.nl kan je meer informatie vinden.

Foto bovenaan: Menso Havenga (met licht overhemd) helpt graag mensen. Hij is taalcoach bij Taalcafé De Sluis. (Foto: Taalcafé De Sluis)