Het gebouw van Jan Dekker staat al jaren leeg. Het gebouw staat bij Plein 13 in Wormerveer. Het gebouw verkeert in slechte staat. Dit tot groot verdriet van velen. De laatste eigenaren hadden plannen. Die zijn niet doorgegaan.

Vorig jaar verkochten zij het pand. De nieuwe eigenaar is niet bekend. Hierna gingen de ramen kapot. Er werden fikkies gestookt. Gisteravond kreeg de redactie van De Orkaan een mail. Cees Zwart gaf door dat hij het pand had gefilmd. Vanuit de lucht. Dat deed hij met een drone. Een drone is een klein luchtvaartuig. Een drone heeft geen piloot. Een drone wordt bestuurd vanaf de grond. Cees Zwart bestuurde dus de drone.

Het filmpje duurt 2 minuten. Het filmpje laat zien hoe mooi het pand is. Je ziet een stukje geschiedenis. En dat het pand achteruit gaat.

Cees Zwart woonde in zijn jeugd tegenover het pand. Vanaf 1966 tot 1973. Het pand maakte toen niet veel indruk op hem. Nu maakt het pand wel indruk op hem. Hij vindt het verdrietig dat pand achteruit gaat. Hij zou het jammer vinden als er ooit een nieuw pand komt.

Klik hier om het filmpje op YouTube te bekijken. Veel plezier.

Foto bovenaan: het pand van Jan Dekker in Wormerveer vanuit de lucht. Foto: Cees Zwart