Praten over bouwen en slopen in de Rosmolenwijk

hoveniersstraat-feb-2024-fred-wolf

Woensdag 10 april wordt er gepraat in De Kolk. Dit buurthuis zit aan de Klamperstraat 1 in Zaandam. Marene Kok praat over de Rosmolenwijk in Zaandam. Dat doet ze vanaf 19.30 uur.

Marene Kok is Gids aan de Zaan. Ze geeft rondleidingen. Ze woont al jaren in de Rosmolenwijk. Daarover vertelt ze in De Kolk. Ze praat over ‘Slopen en bouwen, ontwikkelingen in de Rosmolenwijk’. De lezing begint om 19.30 uur. Kaarten kosten € 5,00. Aanmelden kan door een mail te sturen. Maar je mag ook zo langskomen. De € 5,00 moet je aan de bar betalen.

Opera in het Weefhuis

Het Weefhuis draait woensdag 10 april 2 films. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. De films gaan over opera’s. Opera is toneel op muziek. Er wordt gezongen in een opera. De opera’s heten Francesca di Foix en La Sonnambula. Beide opera’s werden uitgevoerd door Opera Zaanstad. Mieke de Goeje had toen de leiding.

De avond is van 20.00 tot 21.00 uur. Je bent al vanaf 19.30 uur welkom. Na de films kan je nog napraten. Kaarten kosten € 10,00. Vooraf reserveren verplicht.

Foto bovenaan: Nieuwe woningen komen aan in de Rosmolenwijk. De woningen waren voor de Hoveniersstraat. (Foto: Fred Wolf)