Rock and rollen in de Zuidervermaning

Zuidervermaning-18-02-2024.

Zondag 18 februari kan je kiezen waar je naar toe gaat. Je kan folkmuziek luisteren in Wormerveer. Folkmuziek is volksmuziek. Denk aan Celtic Woman. Of Fungus. Maar die treden niet op in Wormerveer hoor. In Wormerveer kan je ook meezingen. Met een koor in De Lorzie. In Wormer kan je een toneelstuk bekijken. In Zaandam kan je klassieke muziek luisteren. En in Westzaan kan je rock and rollen.

Stichting ZaanFolk houdt een Winterfestival. Het festival is in De Groote Weiver. De Groote Weiver staat aan Industrieweg 1a in Wormerveer. Het begint om 15.00 uur. Er spelen bands en solisten. Op 1 na komen alle muzikanten uit de Zaanstreek. Chimera komt van buiten. Kaarten kosten € 5,00.

Toneel

Theatergroep Odion speelt in De Kaasfabriek. De Kaasfabriek staat aan de Dorpsstraat 206 in Wormer.

De voorstelling heet ‘Het zal je maar gebeuren’. Het gaat over bruiloftsfeesten. Wat is het mooiste bruiloftsfeest. Kaarten kosten € 7,50.

Kalverkerk

In de Kalverkerk staat vanaf 14.00 uur de liefde centraal. De Kalverkerk straat aan het Kalf 162 in Zaandam. Robin El-Hage speelt op de piano. Radboud van Geldre speelt op de viool. Het concert heet ‘Ode aan de Liefde’. De toegang is gratis. Maar je mag best wat geld geven. Als je dat wilt.

Meezingen

Het Ontroerend Goed Koor zingt vanaf 14.30 uur. In buurtcentrum De Lorzie aan het Marktplein 3 in Wormerveer. Je kan luisteren naar het koor. Maar ook meezingen! Accordeonisten Leny van Vuure en Anja van de Reep spelen mee. De toegang is gratis.

Rock and roll

Het is de 3e zondag van de maand. Dan is de Zuidervermaning open voor bezoek. Tussen 12.00 en 16.00 uur. De Zuidervermaning staat aan het Zuideinde 233 in Westzaan. Vandaag staan Melchert Leguijt en bands op het podium. N-Join, Nihil spelen blues-, rock- en popcovers. Uit de jaren ’60, ’70. Van verschillende artiesten. De bands spelen vanaf 14.00 uur. Toegang is gratis.

Zondag spelen vanaf 12.00 uur rock and roll-bands. In de Zuidervermaning in Westzaan. (Afbeelding aangeleverd)