Dit weekend komt Sinterklaas aan op vier plaatsen. De intochten zijn in Jisp, Wormerveer, Zaandijk en Oostknollendam.

Op zaterdag 25 november vindt de Sinterklaasintocht in Jisp plaats. De stoomboot meert rond 15.30 uur aan bij De Lepelaar. Ongeveer een uur later begint de rondtoer vanaf het Moriaanshoofd.

Wormerveer

Sint en zijn Pieten komen zaterdag 25 november aan in Wormerveer. Rond 14.00 uur legt de Stoomboot aan in de Zaanbocht. Daarna gaat Sinterklaas naar het balkon van ‘De Jonge Prins’. Rond 14.45 uur begint Sinterklaas op zijn trouwe schimmel aan zijn rondtoer. Dit jaar gaat de Sinterklaasoptocht door Wormerveer Noord.

Zaandijk

Sinterklaas brengt zaterdag 25 november een bezoek aan Zaandijk. Om 17.00 uur zal de Sint starten bij de AAK (Kreeftstraat). Dan gaat hij door Zaandijk richting de parkeerplaats achter de SPAR. Er wordt snoepgoed in zakjes uitgedeeld.

Oostknollendam

Oostknollendam is het volgend dorp op de agenda van de Sint. Op zondag 26 november komt Sinterklaas aan bij het Dorpshuis. De intocht duurt van 12.00 tot 15.00 uur. De start is om 12.00 uur bij de kade Humpy Dumpy. Daarna is er een optocht door het dorp. En tot slot gezellig zingen in het Dorpshuis.

Op de foto van vorig jaar schudt Sinterklaas handjes in Wormerveer.