Speurtocht en meer op Eerste Paasdag

poelboerderij-wormer

Zondag 31 maart is het Eerste Paasdag. Er is van alles te doen in de Zaanstreek.

Bijvoorbeeld bij de Stadsboerderij Darwinpark aan de Weer 31 in Zaandam. Tussen 13.00 en 16.00 uur is het jaarlijkse Paasfeest. Er zijn verschillende activiteiten. Om 13.00 uur kunnen kinderen (in de basisschoolleeftijd) eieren zoeken. Er zijn 3 gouden eieren verstopt. De vinders krijgen een prijs. Daarna kan je eieren schilderen of een lentebakje maken. Aan sommige activiteiten zijn kosten verbonden.

De Fronik Buurtboerderij staat ook in het teken van Pasen. De boerderij zit aan de Westzanerdijk 150 in Zaandam. Er worden niet alleen eieren verkocht. Tussen 11.00 en 13.30 uur kunnen kinderen chocolade eitjes zoeken. De paashaas er ook! Voor de ouders staat de koffie klaar.

De Poelboerderij houdt een speciale vaartocht ‘Waar is de Paashaas’. Het bezoekerscentrum zit aan Veerdijk 106 in Wormer. Eerst wordt door het Wormer- en Jisperveld gevaren. De kinderen gaan vogels zoeken. Daarna zoeken de kinderen kunsteieren. De kunsteieren liggen in natuurpark De Trickel. Dat natuurpark zit bij de Poelboerderij. De middag is van 13.30 tot 15.30 uur. Kaartjes kosten € 17,50. Voor kinderen tot en met 12 jaar € 5,00. Aanmelden kan door een mail te sturen.

Foto bovenaan: De Poelboerderij houdt een speciale vaartocht. (Foto: De Poelboerderij)