Sportvrouw en sportman bekend gemaakt

sportgala zaanstad 2024

Maandag 5 februari was in het Zaantheater het Sportgala. Waterpoloster Lieke Rogge werd de sportvrouw van het jaar. Judoka Michael Korrel werd de sportman van het jaar in Zaanstad. Wethouder van Sport Gerard Slegers was ook aanwezig. Hij vond het ‘een succesvol sportjaar’.

Sporttalent van het jaar werd skister Anna Konijn. Mick van den Bree (ZV de Zaan, waterpolo) werd coach van het jaar. Sportploeg van het jaar werd AZ Youth O19. Een speciale aanmoedigingsprijs ging naar het doventeam van FC Zaanstad.

Gerrie Knetemann

Zaanstad bestaat 50 jaar. Daarom werd er postuum een oeuvreprijs uitgereikt. Postuum is na iemands dood. Wielrenner Gerrie Knetemann kreeg deze prijs. Gerrie Knetemann overleed in 2004. De hele sportieve familie werd geëerd. Dochter Roxanne reed haar laatste wielerkoers in Zaanstad. Dochter Elise was atleet bij Av Lycurgus.

Elise nam de prijs in ontvangst. ‘Een zeer sportieve familie’, zei wethouder Slegers. ‘Ze hebben vele prestaties neergezet. In binnen- en buitenland.’

FC Zaanstad

FC Zaanstad is de grootste dovenvoetbalclub van Zaanstad. Van Nederland zelfs! In totaal voetballen er ongeveer 50 doven en slechthorenden. De club werd in 2022 en 2023 landskampioen. Toen werd ook de Supercup gewonnen.

Judoka Michael Korrel (Theo Meijer Sport) werd de sportman. Hij was 1e bij het Grandslam in Parijs. En 2e bij het Grandslam in Tel Aviv. En 4e bij de World Cup Abu Dhabi.

Waterpoloster Lieke Rogge (ZV de Zaan) werd de sportvrouw. Zij werd met TeamNL 1e bij WK Fukuoka. En 2e bij de World Cup Super Finals. Met ZV de Zaan werd ze landskampioen. En ze won de beker en de supercup.

Skister Anna Konijn werd het sporttalent. Ze werd 1e bij het NK Alpine Skien 2023. En 1e bij het Indoor Nederlandse Jeugd Kampioenschap. En ze won de SMN Cup U16 en de NSKIV Cup U16.

Mick van den Bree (ZV de Zaan) werd coach van het jaar. Hij won met zijn waterpoloteam de Supercup. En de beker. En hij werd kampioen van Nederland. En met zijn deed hij mee aan de Champions League.

AZ Youth O19 won de Youth League.

Op de foto bovenaan staan alle winnars. (Gemeente Zaanstad)