Stichting Zaandamse Gemeenschap deelt uit

De-Zaanse-Gemeenschap_uitreiking_cheques_26_01-2024_foto_Ruth_Pos

Vrijdag 26 januari was er een feestje in de Bullekerk in Zaandam. De Stichting Zaandamse Gemeenschap vierde het 75-jarig bestaan. Het was een feestje. Maar ook een afscheid. De Stichting Zaandamse Gemeenschap heeft zichzelf opgeheven. Ze stoppen ermee. De Stichting De Sluis Zaanstad gaat door met het werk.

De Stichting Zaandamse Gemeenschap steunde altijd dingen. Culturele dingen en sociale dingen. In Zaandam. De Stichting had nog wat geld in kas. Dat hebben ze verdeeld over een aantal organisaties.

Vrijdag speelde de Stichting een beetje voor Sinterklaas. Het geld ging naar Reddingsbrigade Zaanstad, Stichting Autoladder Zaandam en Stichting Blusboot De Weer Zaandam. Maar er was ook geld voor Hospice het Tij Zaandam. En voor New Moon Orchestra en Stichting Zaans Brandweermuseum. Stichting tot behoud van stoomschip De Elfin kreeg ook geld.

En er was ook geld voor De Stichting de Zaanse Kaper en Cultureel Centrum Bullekerk. De Bullekerk kocht met het geld een piano.

Tentoonstelling

Er is een tentoonstelling over de Stichting Zaandamse Gemeenschap. Gemeente Archief Zaanstad heeft deze ingericht. Er is aandacht voor de activiteiten van de Zaandamse Gemeenschap. Deze tentoonstelling kan je gratis bezoeken. In de publiekshal van het Stadhuis. Tot en met 17 mei 2024.

Op de foto bovenaan alle organisaties die geld kregen. Foto: De Bullekerk.