Tentoonstelling over 100 jaar brandweer

100-jaar-Brandweer-Wormerveer-9en10-maart

Zaterdag 9 maart belooft een zonnige dag te worden. Misschien heb je al plannen. Of heb je nog geen idee. In dit artikel staan wat tips.

Lia Goldman laat haar foto’s zien bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. De tentoonstelling heet ‘Intrigerende Wereld door de lens van Lia Goldman’. Tijdens de tentoonstelling zijn foto’s van de afgelopen jaren zien. De tentoonstelling is zaterdag 9 en zondag 10 maart open. Je kan kijken tussen 13.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Brandweer

De Historische Vereniging Wormerveer houdt een tentoonstelling. De tentoonstelling is in de brandweerkazerne Wormerveer. Deze brandweerkazerne staat aan de Industrieweg 1c in Wormerveer. De tentoonstelling gaat over 100 jaar vrijwillige brandweer. Er zijn foto’s en verhalen over de brandweer te zien. De tentoonstelling heet ‘100 jaar Gemeentelijke Vrijwillige Brandweer’. De tentoonstelling is open op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 15.00 uur. En op zondag 10 maart van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Het Zaanse Metropolitan Roof Orchestra speelt vanaf 20.15 uur. Het is een Bakermat Concert. Het optreden is in in de Wormerveerse Vermaning. De Vermaning staat aan de Zaanweg 57 in Wormerveer. Kaarten kosten € 12,50.

Het rijk der fabelen

Bij het Weefhuis aan de Lagedijk 39 in Zaandijk is een tentoonstelling. De tentoonstelling is van de Samenwerkende Oostzaanse kunstenaars (SOK). Bij ‘Het rijk der fabelen’ is het werk van 12 kunstenaars te zien. De tentoonstelling is open op zaterdag 9 en zondag 10 maart. Tussen 13.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Voorstelling

Nathalie Baartman treedt zaterdag op. ‘De Bössels van Baartman’ is een try-out. Dat is een proef-optreden. Het optreden is bij Podium Oost-Knollendam (POOK). POOK zit aan Dorpsstraat 95, Oostknollendam. Het optreden begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 18,50.

De Geus huiskamer is te zien in Huize Barkeloo. (Foto aangeleverd)

Het Historisch Genootschap Crommenie houdt een tentoonstelling. De tentoonstelling is van van 9 tot en met 17 maart. De tentoonstelling heet ‘De oude meesters uit Krommenie’. Er zijn schilderijen en tekeningen te zien. De tentoonstelling is in Huize Barkeloo. Huize Barkeloo staat aan de Vlusch 8a in Krommenie. De tentoonstelling is van 13.00 tot 16.00 uur open. De toegang is gratis.

Foto bovenaan: de tentoonstelling over 100 jaar brandweer is in de brandweerkazerne. (Foto aangeleverd)