Tips om vandaag op stap te gaan

2-juni-Ruben-Hoeke-door-Pascal-Fielmich

Het is zondag 2 juni. Het is gelukkig droog! Goed weer om op stap te gaan. Er is van alles georganiseerd. Hier heb je een paar tips. Misschien zit er iets bij voor jou.

Zondag kinderdag bij de Anadolu moskee. De moskee zit aan de Witte Klaverlaan 18A in Krommenie. Kinderen kunnen de hele dag meedoen aan spelletjes. Tussendoor is er Turks eten. De kinderdag duurt tot 18.00 uur. Iedereen is welkom.

Crescendo Assendelft houdt een slagwerkfestival. Slagwerk zijn drums. Samen met Dorpstaveerne/Koppie Bar. Het festival is aan de Dorpsstraat 350 in Assendelft. Er spelen 4 verenigingen. Crescendo en De Saen. Maar ook Premier drumcorps en Slagkracht. Het festival begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.

Uitverkoop bij de Saense School voor Beeldende Kunst. Deze school zit aan de Hogendijk 21 in Zaandam. Tussen 12.00 en 16.00 uur. De opslag moet leeg. Zoek uit wat je mooi vindt. En doe een bod.

Ruben Hoeke presenteert gitaartalenten. Talent betekent dat je iets goed kan. Deze talenten kunnen goed gitaar spelen. De talenten spelen bij Podium De Flux. De Flux zit aan de Hemkade 48, Zaandam. De deur is open vanaf 15.00 uur. De presentatie begint om 15.30 uur. Een kaartje aan de deur kost € 10,00.

Tentoonstelling bij Zaansgroen. Met foto’s en glaswerk. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. Daniëlle van der Erve (fotografie), Lia van Ham (glas) en Rob de Vries (fine-art). Zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Er komen historische schepen naar Wormerveer. Een evenement van Dutch Barge Association Rally. Deze schepen varen door Nederland en heel Europa. Je kan de schepen bekijken. Als de schipper dat goed vindt. De schepen liggen aan de Zaan in Wormerveer.

De tentoonstelling ‘Kunstklanken’ in het Weefhuis. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. De tentoonstelling is vandaag open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Roze Viering in Kooger Vermaning. De Kooger Vermaning zit aan de Lagendijk 34 in Koog aan de Zaan. Dit jaar bestaat ZaanPride 5 jaar. En gemeente Zaanstad 50 jaar. Reden voor een feestje. Iedereen is welkom. Vanaf 16.00 uur. Na afloop kan je nog even praten. Er is dan wat te eten en te drinken.

Foto bovenaan: Ruben Hoeke geeft gitaarles. (Foto: Pascal Fielmich)