Van alles te doen op vrijdag en zaterdag

RoosSusan_ZEEBANKET

Het is donderdagmiddag. Het weekend staat alweer bijna voor de deur. Het is dus bijna weekend. Heb je al plannen? Nee. Dan komen hier een paar ideetjes. Voor vrijdagavond en zaterdag. De vrijdagavond hoort toch ook een beetje bij het weekend.

Vrijdag 1 maart houdt de Partij voor de Dieren een bijeenkomst. Deze bijeenkomst is bij broedplaats Hellema, Oostzijde 381 in Zaandam. Het gaat vanaf 20.00 uur over ‘Klimaatstress, daar kun je wat mee’. Klimaatstress houdt in dat je zorgen maakt over het klimaat. Over het weer en de natuur zeg maar. Maurits van der Heijde vertelt over klimaatstress. En vooral wat je ertegen kunt doen. Daarna wordt er met diverse gasten gepraat. De toegang is gratis. Aanmelden per mail is gewenst.

Seniorenbingo

Vrijdag is er een Seniorenbingo in De Vuister. Dit buurtcentrum staat aan de Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan. Seniorenvereniging Zaanstreek houdt deze avond. Samen met De Vuister. De Seniorenbingo is voor leden en niet-leden. De bingomiddag is van 13.30 tot 15.30 uur. Deelname kost € 4,50 (leden € 3,50). Aanmelden is niet noodzakelijk.

Zeebanket

Roos Nieuwenhuijs en Susan Kelly Meinen laten hun kunstwerken zien. Dat gebeurt bij de tentoonstelling ‘Zeebanket’. Die is zaterdag 2 en zondag 3 maart bij het Weefhuis. Het Weefhuis staat aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. De oceaan brengt de dames op ideeën. Koraal, schelpen en zeedieren bijvoorbeeld. Deze zijn terug te zien in de kunst van Susan. En in de gouden sieraden van Roos. De tentoonstelling is open tussen 12.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zaansgroen

Bij Zaansgroen is zaterdag 2 en zondag 3 maart een tentoonstelling. Met kunstwerken van Laura van Dijk. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. De tentoonstelling biedt een inkijk in het geheim van het alledaagse leven. Natuur, licht en dromen worden uitgebeeld. De tentoonstelling is op van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Foto bovenaan. Dit weekend is er een tentoonstelling in Het Weefhuis. (Foto: aangeleverd)