Het is zondag 7 juli. Het is droog. En het waait ook niet meer zo hard. Goed weer om wat te gaan doen. Hier heb je alvast een paar tips.

De tentoonstelling Het licht is de liefde in het Weefhuis. De tentoonstelling is open van 11.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Weefhuis zit aan de Lagedijk 39, Zaandijk.

Het Margriet Eshuijs PopKoor treedt op vanaf 14.30 uur. In het Wilhelminapark Wormerveer. Het park zit aan de Wandelweg 53 of Zaanweg 7, Wormerveer. Toegang is gratis. Je mag wel geld geven voor een goed doel.

Accordeonorkest Con Piacere treedt op in het Mennistenerf. Het Mennistenerf zit aan de H. Gerhardstraat 77, Zaandam. Ron zingt oude klassiekers. Hij zingt ook hedendaagse hits. Aanvang: 14.30 uur. Zaal open: 14.00 uur. Toegangskaartjes zijn te koop bij de receptie van Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf en Pennemes betalen voor een kaartje € 2,50, voor gasten kost een kaartje € 5,00.

2de Kans Kunst: pareltjes in de verkoop bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. Een deel van de opbrengst gaat naar de Huttenbouwdorpen in de Zaanstreek. Ook op 30 juni, 6, 7, 13 en 14 juli. Geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Zanger/gitarist Ab IJzendoorn treedt op in het Pennemes. Het Pennemes zit aan de Bloemgracht 95, Zaandam. Aanvang: 14.15 uur. Zaal open: 13.45 uur. Toegangskaartjes zijn te koop bij de receptie van Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf en Pennemes betalen voor een kaartje € 2,50, voor gasten kost een kaartje € 5,00.

Kofferbakmarkt bij De Groene Wig. Het evenemententerrein zit aan De Balk in Wormer. Nog tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Parkfestival Onderling Genoegen in het Agathepark Krommenie. Het park zit aan de Eikenlaan 51 in Krommenie. Tot circa 17.00 uur is er muziek in de muziektent. Met optredens van: Concordia Oostzaan en Brassband Eensgezindheid Wormer. Onderling Genoegen en Saens Harmonie Orkest treden ook op. De toegang is gratis.

Foto bovenaan: ‘A Lovely Afternoon in the Parc’ met het Margriet Eshuijs Popkoor. (Foto: De Orkaan)