Maandag 1 april is het Tweede Paasdag. In de Zaanstreek is van alles te doen. Bijvoorbeeld in Zaandam, Wormer en Krommenie.

In het Hemlab is er een Ei-leuk Paaslab!. Dit is voor kinderen van 7 tot 14 jaar in het Jeugdlab. Het lab zit aan het Barndegat 8 in Zaandam. Verstop je onder een zwarte lap. En dan licht je een ei door. Hoeveel kilo is er nodig om een ei kapot te maken. En nog veel meer. De workshop is van 11.00 tot 13.00 uur. De andere workshop is al volgeboekt. Deelname kost € 13,00. Reserveren kan via www.hemlab.nl/reserveren/.

‘Waar is de Paashaas’

De Poelboerderij houdt een speciale vaartocht ‘Waar is de Paashaas’. Het bezoekerscentrum zit aan Veerdijk 106 in Wormer. Eerst wordt door het Wormer- en Jisperveld gevaren. De kinderen gaan vogels zoeken. Daarna zoeken de kinderen kunsteieren. De kunsteieren liggen in natuurpark De Trickel. Dat natuurpark zit bij de Poelboerderij. De middag is van 13.30 tot 15.30 uur. Kaartjes kosten € 17,50. Voor kinderen tot en met 12 jaar € 5,00. Reserveren is noodzakelijk. Dat nog tot 12.00 uur. Gisteren zat de boot helemaal vol! Reserveren kan via telefoon 075 – 6219100.  

Paas-lunch

Op het Hembrug is er een paasfeestje. Het ‘Paasivent’ is bij BIND. BIND zit aan de Middenweg 107 in Zaandam. Iedereen is vanaf 11.00 uur welkom. Om 11.30 uur start een zoektocht naar paaseieren. Daarna kun je luisteren naar muziek. Genieten van een verse paas-lunch. Je eigen eitje bakken of creatief aan de slag gaan.

Paasknutselen

Bij ’t Weidje zijn ook allerlei activiteiten. De kinderboerderij zit aan de Spatterstraat 105a in Wormer. De activiteiten zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Er zijn oudhollandse paasspelletjes. Je kan paasknutselen en er is een speurtocht. Na het speuren krijgt iedereen een zakje chocolade eitjes. Dat krijg je van de paashaas, de paaskoe of de paaskip. Deelname kost € 3,50.

Speurtocht

Tussen 11.00 en 14.00 uur is er een Paasspeurtocht. De speurtocht is in Krommenie. Het startpunt is aan de Zuiderhoofdstraat 72A in Krommenie. De speurtocht is voor kinderen. Er zijn 2 routes die gelopen kunnen worden. Een route voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Jongere kinderen zijn ook welkom.

En er is een route voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar. Oudere kinderen zijn ook welkom. Je gaat zoeken naar de opdrachten. Je zoekt ook naar letters. Aan het einde van de speurtocht is er een kleine verrassing. Deelname is gratis. Maar aanmelden is verplicht! Aanmelden kan door een mail te sturen.

Foto bovenaan: er is een Paasspeurtocht in Krommenie. (Foto: De Orkaan)