Veel te doen op hopelijk zonnige zaterdag

Tochie-Wormerland-2024

Zaterdag 6 april gaat het mooi weer worden. Het blijft droog. En het wordt warm. Dat is de voorspelling. Laten we hopen dat het uitkomt! Er zijn heel activiteiten op zaterdag. Misschien zit er iets bij voor jou. Hier volgen enkele voorbeelden.

Kinderen van 7 tot en met 14 jaar zijn welkom bij het Hemlab. Het Hemlab zit aan Barndegat 8 in Zaandam. Bij Gek op Chemie, Bingo! kan je proefjes doen. De kinderen kunnen zich uitleven. De workshop is van 15.00 tot 17.00 uur. Deelname kost € 13,00. Reserveren kan hier.

Werk van Wim ter Weele is te zien bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan de Zeemansstraat 54 in Zaandam. Wim ter Weele is drummer bij De Kift. Maar hij schildert ook. De tentoonstelling is zaterdag en zondag. De tentoonstelling is open van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Werk van Wim ter Weele

Ladies Day bij Dorpshuis de Kwaker. De Kwaker zit aan de J.J. Allanstraat 127 in Westzaan. Ladies Day is Engels. Het betekent Vrouwen Dag. Ladies Day duurt van 14.00 tot 22.00 uur. Er zijn verschillende stands. Er worden lootjes verkocht. Je maakt kans op mooie prijzen. De toegang is gratis.

‘Puzzelen en chocola’

De 12e editie van Het Tochie van Wormerland is er weer. Het ’tochie’ duurt van 14.00 tot 22.00 uur. Je gaat op de fiets langs verschillende kroegen. Er zijn ook optredens van bandjes. The Red Stars spelen om 14.30 uur. De Nieuwe Buren om 17.00 uur. De Bullshit Blues band om 20.00 uur. Op Facebook staat meer informatie.

In het Weefhuis draait alles om ‘Puzzelen en chocola’. Het Weefhuis staat aan de Lagedijk 39 in Zaandijk. De tentoonstelling is zaterdag en zondag open van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Kogerkerk

Muziek in de Kogerkerk. De kerk staat aan de Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan. Eric Boeren (trompet) en Bas Westerhof (orgel) spelen in de kerk. Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is gratis. Je mag na afloop wel een bijdrage doen.

NoyaLohyNoya treedt op in de Wormerveerse Vermaning. De Vermaning zit aan de Zaanweg 57 in Wormerveer. NoyaLohyNoya bestaat uit Lisa Noya, Wim Lohy en Nippy Noya. Ze hebben ook een cd gemaakt. Het optreden begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 12,50.

Rommelmarkten

De voorrondes van het Jan Pasveerconcours beginnen. Bij FluXus aan de Westzijde 148 in Zaandam. Vanaf 10.00 uur spelen de deelnemers een kwartier. De jury maakt uit of ze doorgaan. Publiek is welkom om te komen luisteren. Toegang is gratis.

Een voorjaars/rommelmarkt in Zorgcirkel Saenden. Saenden zit aan Nova Zembla 2 in Zaandam. Er zijn boeken, platen, puzzels en meubels te koop. De rommelmarkt duurt van 9.30 tot 14.30 uur. Om 14.00 uur begint de vuilniszakken verkoop. Je koopt een vuilniszak voor € 2,50. Die kan je daarna vullen. Als de zak nog maar dicht kan. De toegang is gratis.

Rommelmarkt in en rondom in Wormerveer. De rommelmarkt is bij de kerk. De kerk zit aan het Noordeinde 20 in Wormerveer. De rommelmarkt is van 09.00 tot 13.00 uur.

De Zaanse Regenboog Queer Party is in De Groote Weiver. (Foto aangeleverd)

Zaanse Regenboog houdt een Queer Party. De party is in de Groote Weiver. De Groote Weiver zit aan de Industrieweg 1a in Wormerveer. De avond is van 20.00 tot 00.30 uur. Er treden bandjes op. Toegang is gratis. Meer informatie vindt je hier.

Foto bovenaan: zaterdag 6 april is de 12e editie van het Tochie van Wormerland. (Foto aangeleverd)