Kort Zaans hoort bij De Orkaan. De Orkaan is een online krant. Iedere dag brengt De Orkaan nieuws vanuit de Zaanstreek. Over gebeurtenissen uit de buurt. Maar ook cultuur, sport en muziek. Vaak met beeld en geluid. De Orkaan viert februari feest. De Orkaan bestaat 10 jaar. Er was een feest in De Bullekerk in Zaandam. Daarom werden er vragen gesteld aan 10 kinderen. Kinderen die ook 10 jaar oud zijn.

Ashraf, Dave, Fatima, Fenna, Julia, Kiki, Koen, Sador, Sven en Zelal. Deze kinderen hadden allemaal een bijzonder verhaal. Het zijn de allerleukste 10-jarigen. Van Nederland. Van de hele wereld. De Orkaan stelden hen 10 vragen. Dat werd gefilmd. De beelden kan je hier zien.

Tijdens het feest kregen de kinderen de papieren jubileumkrant. Samen met burgemeester Jan Hamming van Zaanstad. En met Geke van de Kamp van het gemeentearchief. In het archief worden alle belangrijke papieren bewaard.

Foto bovenaan: een deel van de kinderen met de jubileumkrant. Samen met burgemeester Hamming. En Geke van de Kamp van het gemeentearchief. En met Merel Kan en Piet Bakker van De Orkaan. (Foto: De Orkaan)