Waar kan je op Tweede Pinksterdag naar toe?

20-mei-fabriek-filmdepot-Laatste-Ronde_st_4_jpg_sd-high_September-Film.jpeg

Waarschijnlijk wordt het maandag 20 mei weer mooi weer. Maar helemaal zeker weet je het nooit. Wil je er op uit? Dan heb je hier een paar tips.

Veel evenementen zijn hetzelfde gebleven. Bijvoorbeeld de familievoorstelling ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’. De Musical Academy speelt deze voorstelling. De voorstelling is te zien in en rondom de Bullekerk. De Bullekerk zit aan de Westzijde 75 in Zaandam. Het stuk is vanwege 50 jaar Zaanstad. En ook vanwege Het Zaans Ontzet. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Je kan hier meer informatie vinden.

De Pinksterkermis in Jisp is op het Molenpad. De laatste dag van de kermis is op dinsdag 21 mei.

Wandelen over water in natuurgebied het Guisveld. Het pad is tussen 06.00 – 16.00 uur geopend. Startpunt is achter treinstation Wormerveer. Die zit aan de Wandelweg 8 in Wormerveer. De route is ongeveer 4 kilometer. De deelname aan de wandeling is gratis. Je hoeft je niet aan te melden.

Festival PinksterZaan op 20 en 21 mei. Er zijn veel evenementen deze 2 dagen. Het festival is er vanwege 450 jaar Zaans Ontzet én PinksterDrie. Er is een fietsroute door de Zaanstreek. In de Zuidervermaning Westzaan speelt de Zaanse harpiste Gonda Kaai. Ze speelt haar zelfgemaakte voorstelling Pinkster3Vuur. Dat doet ze ook 21 mei in de Oostzijderkerk in Zaandam. Er zijn optredens door de hele Zaanstreek. Op www.pinksterzaan.nl staat meer informatie.

Er is een vaartocht Rondje Wormer- en Jisperveld. De vaartocht is vanaf bezoekerscentrum De Poelboerderij. De Poelboerderij zit aan de Veerdijk 106 in Wormer. De vaartocht is begint om 13.30 uur. Deelname kost € 17,50 (€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar). Aanmelden kan door een mail te sturen.

‘Laatste ronde’ is het vervolg op de film ‘Ventoux’. De film is vanaf 15.00 uur te zien in De Fabriek. De Fabriek zit aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam. De deuren gaan al om 14.00 uur open. Voor € 12,00 kan je deze middag de film bekijken. Maar ook een Belgische fietsbiertje Kwaremont drinken. Een kaartje kan je hier bestellen.

Tentoonstelling Han Bennink bij Zaansgroen. Zaansgroen zit aan Zeemansstraat 54 in Zaandam. De tentoonstelling is open van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis.

Foto bovenaan: de film ‘De laatste ronde’ is vandaag te zien in De Fabriek.