Er zijn internetcriminelen actief in de Zaanstreek. Deze criminelen doen net alsof van de politie zijn. Of ze doen alsof ze van een bank zijn. Meerdere mensen zijn al bedrogen door deze criminelen.

De criminelen gaan slim te werk. Ze weten persoonlijke informatie over hun slachtoffers. Zo winnen ze het het vertrouwen van hun slachtoffers.

Met mooie verhalen komen ze binnen bij hun slachtoffers. Ze vragen naar inbraken in de buurt. Dan vragen ze of de slachtoffers geld in huis hebben. Of ze waardevolle spullen in huis hebben.

Zaterdag 4 mei werden in de Zaanstreek meerdere mensen gebeld. ‘Namens de wijkagent’ vertelde de beller. Maar dat was niet waar. De beller had vragen over waardevolle spullen. De beller vroeg ook naar sloten en beveiliging.

De beller bood aan om spullen veilig te bewaren. De spullen zouden ‘bij de politie’’ bewaard worden. Maar dat ook niet waar. Helaas zijn meerdere mensen slachtoffer geworden van dit praatje.

Volgens de slachtoffers is de dader een man. Deze man had blond haar. Hij zag er netjes uit. Hij was tussen de 1.60 en 1.65 meter lang.

Geen pincode geven!

De politie zegt dat je nooit je pincode moet vertellen. De bank vraagt nooit om je pincode. De bank vraagt ook nooit om je bankpas. De bank komt ook niet thuis bij je langs.

Krijg je een vreemd telefoontje? Bel dan meteen de politie. Dan kan je telefoonnummer 0900-8844 bellen.