Zaterdag 24 februari kan je wandelen door de Kalverpolder. De Kalverpolder is een natuurgebied. Het ligt achter de Zaanse Schans in Zaandam. De wandeling duurt van 10.00 tot 12.00 uur. De wandeling begint bij het Schanszichtpad. Die zit bij het Zaans Museum, Schansend 7 in Zaandam.

De Kalverpolder bestaat vooral uit veenweide. Veenweide is een grondsoort. Het is mooi natuurgebied. Er komen bijzondere vogels voor. Zoals grauwe- en kolganzen. En de smient. Maar ook weidevogels. In het voorjaar keren de weidevogels terug in ons land. In de winter zitten ze in warmere landen. Slimme vogels!

Misschien zie je zaterdag al een eerste grutto. De grutto komt meestal als eerste terug. Soms eind februari al. Andere vogels komen daarna terug. Straks begint het broedseizoen. Dan gaan de vogels nesten maken. En eieren uitbroeden. Voor die tijd kan je nog wandelen in de Kalverpolder. Zaterdag 24 februari. En zaterdag 9 maart.

Tijdens de wandeling kom je veel te weten over de natuur. En de dieren in de Klaverpolder. En over de Stichting Kalverpolder. Die de polder onderhoudt.

De wandeling gaat over onverharde paden. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Trek laarzen aan. En warme regenkleding aan. Neem een verrekijker mee. Honden mogen niet mee. Voor volwassenen kost een kaartje € 7,50. Voor kinderen vanaf 10 tot en met 12 jaar € 5,00.

Meer informatie via veenweiden@staatsbosbeheer.nl. Of bel naar telefoon 075-6282628. Boek hier de laatste kaartjes.

Foto bovenaan: een stelletje grutto’s in De Kalverpolder. (Foto: Larry Kef)