Het is maandag 8 juli. De nieuwe week is begonnen. Maar wat gebeurde er allemaal afgelopen week. Zondag 30 juni waren de de Zeehavendagen. Ook in Zaandam waren er activiteiten. Maar er was meer. Hier een klein overzicht.

Zondag 30 juni waren de de Zeehavendagen.

Ook in Zaandam waren er activiteiten. Er waren tours over de Zaan. Schepen die konden worden bezocht. En je kon cacaoveem Vollers kijken. En Royal Duyvis-Wiener. En aan de Zaan. Bij de oude Verkadefabriek aan de Westzijde. Er was geen brand. Toch spoot de blusboot water over de Zaan.

Er was geen brand. Toch spoot de blusboot water over de Zaan. (Foto: Paul de Vries)

Zaans goud op NK atletiek

Zaanse atleten hadden succes.

Succes bij het Nederlands kampioenschap atletiek. Die waren 29 en 30 juni in Hengelo. Atleten van AV Lycurgus uit Krommenie hadden succes. Maar ook atleten van AV Zaanland uit Zaandam.

Atleten van AV Lycurgus uit Krommenie hadden succes.

Waar is het Mini-huisje gebleven?

Ze zijn piepklein en schattig. Mini-huisjes.

Mini-huisjes heten eigenlijk miniscapes. Maar dat is Engels. Het zijn kleine huisjes en molens. Ze zijn gemaakt met een 3D-printer De mini-huisjes zijn te vinden in Zaandam. Maar waar? Dat vroeg De Orkaan zich af.

Nelly Huisman had er 1 gevonden. Dat gaf ze dinsdag 2 juli door. Het mini-huisje stond op de hoek Hogendijk en Houthavenkade in Zaandam. Maar waar was het mini-huisje? Het was weg. Nelly vond alleen een bordje ‘huisje gepikt’. Weet jij waar het mini-huisje is gebleven. Laat het dan weten aan De Orkaan!

Waar is het Mini-huisje gebleven? (Foto: Nelly Huisman)

Feest in Wormerveer

Na bijna 10 maanden werken was het feest. Op vrijdag 5 juli in Wormerveer!

De Zaanweg en de Stationsstraat in Wormerveer zijn weer open. Er waren vlaggetjes opgehangen om het te vieren. Er was groot onderhoud nodig. Het verkeer moest omrijden. Maar dat is nu over.

Foto: Michel Schermer

Lekker gebakje bij het Zaanse Bakkertje

Lange rijen bij Het Zaanse Bakkertje in Zaandijk (foto boven).

Het Zaanse Bakkertje zit aan de Lagedijk in Zaandijk. Sinds kort hebben ze een nieuw gebakje. Dat gebakje heet de Baklava Tompouce. En dat gebakje is heel populair.

Voor de voetbalwedstrijd Nederland – Turkije maakte ze het nieuwe gebakje. En ook Oranje Tompoucen en Turkije Tompoucen. Maar vooral de Baklava Tompouce was heel populair! De Baklava Tompouce is gemaakt met echte stukjes baklava. En daarover zitten pistacheroom. En pistachestukjes!

Om in te bijten: de Baklava Tompouce.